Класика в жанра, нали!
Време е за добрата стара класика в кухнята! Напоследък май всеки може да готви всякакви завъртяни френски ястия, а къде останаха вечните бабини рецепти?
Поредна седмица ви връщаме в дневната на баба, където лесните български гозби са на почит.
А освен това са и много вкусни!
Днес ви предлагаме класическа рецепта за пиле с ориз - онази вкусна манджа, която все се опитваха да ви наръсят с черен пипер, докато това не започна да ви харесва!
Продукти
4 броя пилешки бутчета
1 чаена чаша ориз
1 глава стар лук
1 кубче пилешки бульон
черен пипер
олио
сол
магданоз за украса
Начин на Приготвяне
Лукът се нарязва и запържва в тиган с 2 супени лъжици олио, до омекване. Оризът се измива и добавя в тигана. Леко се запържва, до прозрачност на зрънцата.
В тигана се добавя кубче бульон, разтворено в една чаена чаша гореща вода. До 2-3 минути оризът трябва да погълне водата от бульона.
Запърженият ориз се прехвърля в тавичка и отгоре се нареждат измитите пилешки бутчета. Бутчетата се посоляват и поръсват с черен пипер.
В тавата се добавят още 2 чаени чаши студена вода и се разбърква.
Тавата се покрива с фолио и се поставя във фурна, предварително загрята на 220 градуса.

Пече се 90 минути, след което фолиото се премахва, температурата на фурната се намалява на 200 градуса и се запича за още 30 Минути, до получаване на златист загар.
Ястието се разпределя в порции и порциите се украсяват с малко магданоз.