Манджите на баба: Пролетни тиганици

Манджите на баба: Пролетни тиганици - картинка 1

Класика в жанра, нали!

Необходими Съставки

ЗА ТЕСТОТО
брашно - 300 г
яйца - 4 бр.
сол - 1 ч.л.
лимонтузу - 1 щипка
олио - 80 мл
орехи - 2 с.л., ситно смлени
оцет - 1 ч.л., ябълков

ЗА ПЪЛНЕЖА
кисело мляко - 200 г, цедено
сирене - 150 г, овче
чушки - 2 бр., печени, червени
спанак - 200 г
лук - 1 глава, малка
моркови - 1 бр.
зехтин
ким
босилек
копър
чесън - 1 скилидка
лимони - 1/2 бр., сок
захар - 1 щипка, кафява

Начин на приготвяне

Смесват се брашното, яйцата и 170-200 мл хладка вода. Слагат се и другите продукти за тестото, като олиото се прибавя последно. Замесва се меко тесто и се оставя да престои 40 минути.
Разделя се на топки, които се разточват на кори. Нарязват се на квадрати или кръгчета с помощта на чаша.
Междувременно в малко зехтин се задушават почистеният и нарязан спанак и наситнените лук и морков. Сваля се от огъня, прибавят се подправките, съдът се захлупва и се оставя няколко минути, за да се поемат ароматите.
След това се прибавят киселото мляко, натрошеното сирене и нарязаните чушки. Върху всяко тестено парче се слага по 1 с.л. от плънката.
Прегъва се на две и се оформят тиганици. Пържат се в олио от двете страни до златисто. Поднасят се с кисело мляко и зелена салата.

 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове