Класика в жанра, нали!
Една от най-любимите бабини закуски, признайте си!
И най-лесната за приготвяне, заедно с палачинките. Предлагаме класически български вариант за приготвяне на пържени филийки, където чаената чаша прясно мляко е заменена с кисело. Повярвайте, има смисъл - филийките стават още по-пухкави вътре и хрупкави по крайчетата и неустоимо вкусни!
Продукти
10 филийки хляб
4 яйца
половин кофичка кисело мляко
щипка сода бикарбонат
Начин на приготвяне
В по-дълбока купа с голям диаметър разбъркайте яйцата. Към тях прибавете млякото, содата и солта. Сложете тигана с олиото и маслото на котлона, за да загрее.
Когато изваждате филийките, слагайте ги в чиния, на дъното на която предварително сте поставили кухненска хартия или салфетка, която да попие част от излишната мазнина олио.
Поднесете филийките с каквото най-много ги обичат тези, които ще ги похапват. Някои ги обичат с конфитюр, други с мед, трети с пудра захар, четвърти с течен шоколад и т.н. А може и с пресни плодове, натрошено сирене или крема!
Да ви е сладко!