Класика в жанра, нали!
Любим неделен обяд - бабини кюфтенца, свежа салатка, може и малко лютеница за гарнитура!
Предлагаме ви класическа рецепта за пържени кюфтета от които ще си облизвате пръстите цял следобед.
С лук и магданоз, разбира се!

Необходими продукти:
800 г кайма
2 филии хляб
4 с.л. прясно мляко
1 яйце
1 глава лук
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. кимион
1 с.л. сол
5 стръка магданоз
1 к.ч. олио

Начин на приготвяне:
Коричките на хляба (2 филии) се отстраняват и той се накисва в прясното мляко (4 с.л.). Раздробява се на малки парченца и се добавя към каймата (800 г), заедно с подправките и яйцето (1 бр). Прибавят се и ситно нарязаните лук (1 глава) и магданоз (5 стръка) и всичко се омесва добре. Поставя в хладилника за половин час. Охладената и овкусена в останалите продукти кайма се разделя на малки части, от които с мокри ръце се оформят кюфтета. Пържат се от двете страни до готовност в нагорещено олио (1 к.ч.). Кюфтетата се поднасят топли с гарнитура от салата или картофи.
