Манджите на баба: Сладкиш от сух козунак

Манджите на баба: Сладкиш от сух козунак - картинка 1

Класика в жанра, нали!

Седмица след Великден кухнята е пълна с великденски козунак и шарени яйца. Какво да направите с останалия козунак? Баба ви със сигурност знае!
Предлагаме ви една много лесна рецепта за сладкиш от сух козунак, подходяща и за новаци в кухнята, ако решите да изненадате бабчето. ;) 

Необходими съставки:

козунак - 1 брой
яйца - 5 броя
прясно мляко - 1 литър
захар -1 чаена чаша

Рецептата:

Първата стъпка от сладкишът със сух козунак е приготвянето на карамела. Във формата, в която ще печете сладкиша изсипвате 4 супени лъжици захар и карамелизирате захарта във загрята на 180 градуса фурна. Карамел се получава, когато захарта се разтопи и придобие златист цвят, не е необходимо да става кафява.
След като карамелът е готов, вадите формата от фурната и го изчаквате да изстине. Върху него накъсвате козунака /кроасаните на хапки и ги слагате във форма за кекс. Разбивате млякото, яйцата и захарта и изливате сместта върху надробения козунак.
Печете сладкишът от сух козунак /кроасани в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час, докато порозовенее. След като сладкишът с козунаци е изпечен го изчаквате да изстине и го обръщате в чиния за торта.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове