Класика в жанра, нали!
Постите започната, предлагаме ви една лека, традиционна българска манджа.
Предлагаме ви класическа рецепта за супа с праз, ориз и маслини. Не, няма да е върха на гурме кулинарията, но е страшно вкусна и все така - от кухнята на баба!
Необходими продукти:
2-3 стръка праз
4 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
4 ч.ч. вода
3 ч.ч. зелева чорба
1 к.ч. ориз
15-20 маслини
1-2 яйца за застройка
Начин на приготвяне:
Празът се реже на тънки колелца. Бързо се запържва в олиото. Добавя се червения пипер. Налива се водата.
Когато възври се прибавя оризът.
Щом оризът поомекне се слагат маслините. Наглеждайте супата, когато оризът е сварен, значи е готово!
По желание може да се застрои с яйцата.
Супата се сервира топла!
