Манолова няма да прави партия

Манолова няма да прави партия - картинка 1

По отношение на поисканото касиране на местните избори в София, Манолова заяви, се очаква решението на съда

Няма да правя политически проект. С екипа, с който работихме по време на кампанията за местните избори създаваме гражданска платформа. Това заяви пред bTV бившият омбудсман Мая Манолова.

Тя подчерта, че твърдото им намерение е да се занимават със защитата на гражданските права и основните демократични ценности. Манолова поясни, че планират и създаването на онлайн платформа за подаване на сигнали.

На въпрос дали тази гражданска платформа ще прерасне в политически проект, тя заяви, че всичко е политика и гражданите трябва да се заемат с политика, за да защитят правата си.

Манолова отбеляза още, че организира безплатна приемна, в която хората ще могат да получават консултации от експерти и адвокати.

В тази връзка Манолова предложи на екипа на премиера Бойко Борисов да отиде в нейната приемна и да се запознае с проблемите на хората.

По отношение на финансирането на гражданската й платформа тя заяви, че първоначално тя й нейният екип ще дават средства, а след това на сайта им ще има и дарителска сметка, на която хората ще могат да правят своите дарения.

По отношение на поисканото касиране на местните избори в София, Манолова заяви, се очаква решението на съда.

Тя за пореден път отбеляза, че е имало изключително тежки нарушения на изборни процес. По думите й в зала "Арена Армеец" пликовете с протоколите от секционните комисии са се отваряли от неоторизирани лица. Тя изтъкна, че те са поправяли и дописвали протоколите.

Важно е да бъдат извадени тези нарушения, защото избори пак ще има. Утре може на партията на Борисов да откраднат гласовете, както откраднаха моите, подчерта Манолова.

По отношение на промените в закона за земята, тя отбеляза, че има свръхконцентрация на собственост и по-големите извиват ръцете на по-малките.

По думите й трябва да има ясно разписани правила как се оценява имота.

В новия закон земята ще се уедрява по административен път,  посочи тя.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове