Мануела Малеева към Ангелкова: Живеем в два различни свята

Мануела Малеева към Ангелкова: Живеем в два различни свята - картинка 1

Тенисистката обвини министъра на туризма в арогантност. За 5 дни на плажа Корал има извършени 3 полицейски проверки

Известната българска тенисистка Мануела Малеева обвини министъра на туризма Николина Ангелкова, че се е държала арогантно с почиващите на плаж „Корал”, съобщава бТВ. Част от тях дори нарекоха мутренско поведението на министъра и придружаващите я инспектори.

Вчера от министерството съобщиха, че са направили проверка на плажа, при която са установени нарушения. Почиващите на плаж „Корал” обаче са на мнение, че са репресирани и подложени на множество проверки, тъй като са подали сигнал за незаконни разрешителни за строеж.

 

Пред bTV Мануела Малеева коментира, че вчера съвсем случайно се е оказала на плажа и може би е изненадала министър Ангелкова с присъствието си. „Както слушах отстрани коментарите, нападките и арогантното държание, просто не успях да се сдържа и да кажа: Престанете да ни говорите с този подигравателен тон, ние не сме хора второ качество”, посочи тя.

„Когато някой така се държи с мен, с това високомерие на човек, който знае, че властта е зад него, понякога ми е трудно да реагирам. Г-жа Ангелкова ме гледаше в очите и ми каза: Не ви вярвам, не ви вярвам за това, че съм тук без ток и без вода”, допълни Малеева.

„Ние сме обикновени хора, които обичаме природата в чистия й вид – без чадъри, хотели и застроени плажове. По тази причина бяхме в основата на сигнала за над 30 разрешения за строеж в района на „Корал”, коментира пред bTV Васо Гюров.

„Хората, които са издали незаконните разрешителни за строеж, не са преследвани, а ние сме преследвани за това, че сме сложили една тента или палатка. Пускат се също слухове, че крадем ток”, допълни той.

 

Пред bTV Ангелкова отрече обвиненията и увери, че проверки се правят по всички плажове и всички са равни пред закона. „Нито аз, нито колегите можем да си позволим подобно отношение, камо ли да обвиняваме някого”, категорична беше тя.

Министърът отново подчерта, че е установено незаконно използване на ток и вода. Имало е разположени палатки и каравани в частни имоти, както и на плажа, като ще се установява дали са върху дюни или не. По думите й става все по-належащо да има регламент къде може да се къмпингува.

Мануела Малеева от своя страна коментира, че Ангелкова не е отговорила на въпроса кой е дал тези 38 незаконни разрешителни за строеж.  „Хотел „Морско конче”, което е на дюните, и беше обещано още от министър Павлова да бъде разрушен, все още стои там”, подчерта тя.

По думите на Гюров за 5 дни на „Корал” са направени 4 проверки, а Малеева допълни, че е имало такава включително и снощи около 22 ч.  „Това е репресивен начин на действия”, посочи тя.

Ангелкова обаче подчерта, че Министерството на туризма е направило само една проверка – вчера през деня около 10:30 ч.

 

"Знаете ли, след разговор с някой, който се е държал високомерно и подигравателно с мен ми отнема време докато си превъртя лентата и се сетя всичко, което ми е казано. Та, министър Ангелкова днес ми повтори няколко пъти, че не ми вярвала (че съм на Корал без ток и вода)? Значи съм лъжкиня ли? 
Г-жо Ангелкова, вие не можете да си представите, че Мануела Малеева не иска да е в луксозни хотели, а иска да си прекара ваканцията в палатка и с приятели на Корал. Това явно е нещо много далечно от вашия живот...Знам, че няма да ми се извините. Живеем в два различни свята", написа Мануела в профила си във Facebook.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове