Марешки за Каракачанов: Той е злият гений в парламента

Марешки за Каракачанов: Той е злият гений в парламента - картинка 1

Не го харесвам, защото прокарва лобистки закони, твърди лидерът на Воля

Красимир Каракачанов е злият гений. Считам, че българите не искат само крадци и лобисти да има в парламента. Това заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки в ефира на Нова.

"Султанка е една пионка в системата на Каракачанов", коментира Марешки случая с охранителната фирма, която пази бившия Партиен дом. Лидерът на "Воля" посочи, че откакто Петрова е зам.-министър печалбата на охранителната фирма е скочила 8 пъти.

Припомняме, от БСП поискаха от патриотите да изтеглят от управлението зам.-министър Султанка Петрова, след като стана ясно, че фирмата, която е собственост на съпруга й, а зет й е управител, охранява т.нар. Партиен дом, където, охранителят Даниел Тасев бе открит мъртъв в шахта на сградата.

Несъгласие Султанка Петрова да се оттегли от поста вече изказаха военният министър Красимир Каракачанов и вицепремиерът Томислав Дончев.

Не харесвам Каракачанов, защото прокарва лобистки закони, натърти Марешки. "ВМРО е троянският кон на ДПС в патриотичната коалиция", категоричен е бизнесменът.

Веселин Марешки намира закона за горивата за лобистки и смъртоносен за малкия и среден бизнес. Все пак той е гласувал "за" закона.

Да мине закона, искал Марешки, за да разбере народа, че документът наистина е лош. Ако "Воля" спечелят следващите избори щели да го премахнат. Нямало друг начин хората да разберат колко е лош закона.

Лош е закона. Този закон е насочен срещу целия български народ, отсече лидерът на "Воля". Защо някой да инвестира в тези неща, мислите ли че се е случило случайно някой да прави такъв лобистки закон, пита бизнесменът. Някой плаща на някого, за да го прокара, категоричен е той.

Веселин Марешки призна, че е в голям конфликт на интереси. От една страна като голям в бранша искам малките да ги няма, но като гражданин искам да има конкуренция и да няма сив сектор, посочи лидерът на "Воля".

Припомняме, депуатите окончателно приеха новия Закон за горивата

Първо срещу проекта излязоха земеделците, които видяха удар срещу себе си в текстовете. Заплашиха с протест и потърсиха съдействие от премиера Бойко Борисов. Емил Димитров промени текстовете, които ги притесняваха.Тъкмо те бяха укротени и срещу проекта скочиха малките бензиностанции.

Търговците на горива и собствениците на малки и средни бензиностанции протестираха пред сградата на Народното събрание. Те обвиха новия закон за "убиец" на бизнеса им. В тяхна подкрепа застана вицепремиерът Валери Симеонов, който видя лобизъм в закона в полза на големите играчи на пазара.

От ГЕРБ бяха предложени сериозни поправки и допълнения към Закона за горивата, които обаче не бяха приети. По-късно Валери Симеонов се закани, че НФСБ ще сезира ЕК и ще поиска нотификация на Законопроекта за горивата.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове