Машина за сънища осигурява здрав сън

Машина за сънища осигурява здрав сън - картинка 1

Уредът е снабден и с подвижно устройство, което се прикрепва към възглавницата

Фирма от Сан Франциско конструира "машина за сънища", която чрез специални сензори елиминира излишния шум и осигурява пълноценна почивка на потребителя, пише в. "Дейли мейл".

Устройството е с търговска марка Now Sense и се продава за 129 долара.

Умната машинка се ослушва за дразнещи шумове, излъчва приятни звуци като тези от водопад, следи за чистотата на въздуха и осветеността на помещението.

Уредът е снабден и с подвижно устройство, което се прикрепва към възглавницата и се свързва безжично с основния апарат. Действията им се координират от специално приложение за смартфон, което може да се свали безплатно.

Now Sense приспива с 10 вида успокояващи звука, а след това представя отчет за това как е протекъл сънят. Разработката е дело на 24-годишния лондончанин Джеймс Прауд, който живее в Сан Францискo.

"Машината за сънища" предлага такива приятни за ухото изживявания като звуци от огнище, есенен вятър, водопад, тих дъждец и др. Специален сензор следи за полени и други вредни съставки, които предизвикват алергии.

Машината стриктно отчита чистотата на въздуха в помещението. Сензор за влагата предупреждава тогава, когато нивата й са нездравословно високи.

Подвижното устройство, прикрепващо се към възглавницата, е снабдено с акселерометри, които контролират и най-малките ни движения по време на съня. Те докладват след това за неговото качество със съответната оценка.

Източник: БТА

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Къде ще прекарате коледните празници?

У дома, със семейството.

45.16%

В някоя класическа коледна столица - Виена, Прага, Будапеща!

22.58%

Колкото по-далече, толкова по-добре!

17.74%

Където има сняг, какво е Коледа без снежинки!

14.52%

Блогове