Маскирани и въоръжени лица нахлуха в къщата на бивш зам.-министър

Маскирани и въоръжени лица нахлуха в къщата на бивш зам.-министър - картинка 1

Ботев свърза нападението с остро интервю, в което остро критикува министърът на туризма Николина Ангелкова за начина на концесиониране на плажовете по Черноморието

Трима мъже с маски на лицата нахлуха в къщата на бившия министър на туризма Бранимир Ботев във Варна.

За нападението, станало около 22:00 часа в четвъртък вечерта, съобщава самият Ботев.

В къщата му, която е на метри от резиденция Евсиноград, по това време са били само майка му и децата му. Маскираните са прескочили оградата на двора, но още преди да влязат в сградата, синът му ги е видял и се е развикал. Вероятно, защото е чул виковете му, шофьор на автомобил е обърнал колата към двора, осветил е с фаровете нападателите и те са избягали, качвайки се в друга кола.

Ботев свърза нападението с остро интервю, което е дал преди 2 дни по телевизия България On Air, в което силно е критикувал министърът на туризма Николина Ангелкова за начина на концесиониране на плажовете по Черноморието.

 

Беше нападение за сплашване, предполагам, че са искали да заплаят нещо, за да ме принудят да мълча, смята Ботев, който в момента е директор на престижния Европейски институт за стратегии и анализи.

Утре ще дам пресконференция и заедно с това ще информирам всички посолства, защото няма да простя това посегателство върху семейството ми. Подробно ще разкажа цялата информация, която знам за концесионирането на плажовете, каза Бранимир Ботев.

Министър Николина Ангелкова веднага излезе с позиция.

„Ще заведа дело за клевета, защото се правят опити за намеса на моето име и името на институцията във връзка с евентуални криминални деяния. Подобни връзки са абсолютно безпочвени. Не искам да мисля, че това е част от сценарий, но обръщам внимание, че такива послания и сигнали от дестинация България могат да повлияят изключително негативно на българския туризъм”, се казва в позицията.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове