"Медиана": 3,5 на сто преднина за Фандъкова пред Манолова

"Медиана": 3,5 на сто преднина за Фандъкова пред Манолова - картинка 1

А според "Маркет линкс" Манолова изпреварва Фандъкова с 4%

27,8 на сто за Йорданка Фандъкова. 24,3 на сто за Мая Манолова.. Балотажът между двете опонентки към момента изглежда като най-възможния изход от първи тур. Това сочат данните от изследване на "Медиана", огласено в неделя.

На първи тур Мая Манолова събира 36%, Йорданка Фандъкова - 32%, а Борислав Игнатов - 17%. Това пък сочи най-новото представително за София проучване на "Маркет линкс", което също беше публикувано в неделя вечер.

И двете агенции поставят на трето място кандидатът на Демократична България Борислав Игнатов, но процентите му са различни - мецду 10 и 17. Четвърти е Ангел Джамбазки.

Изненадващо от "Медиана" отреждат петата позиция на Волен Сидеров, който записа началото на кандидаткметската си кампания с крупен скандал в жив ефир в предаването "Референдум" на БНТ. За него, твърдят от агенцията, биха гласували 4,3 на сто от столичани.  Следва Георги Кадиев с 1,8 на сто, а кандидатът на "Спаси София" Борис Бонев е чак седми с 1,5 на сто. В повечето огласени досега данни на другите агенции, включително и според проучването на "Маркет линкс", Бонев е твърдо пети.

Изследването на "Маркет линкс" е представително за град София, проведено по поръчка на OFFNews. Обем на извадката 868 респондента, анкетирани чрез пряко лично интервю и онлайн анкета. Период на провеждане 15-20 октомври 2019 г.

Изследването на агенция „МЕДИАНА“  е реализирано със собствени средства. Проведено е на терен 14 – 19 октомври  2019 г.  с 551 души, 18+ години, жители на община София и е представително за общината.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове