Mercedes се изгаври с юбилея на BMW

Mercedes се изгаври с юбилея на BMW - картинка 1

Не веднъж тези инг и янг на германското автомобилостроене са нанасяли на другия удари под кръста

4/ Както повечето от Вас знаят, конкуренцията между германските автомобилни гиганти Mercedes и BMW е съперничество, понякога далеч надхвърлящо рамките на добрия тон. Не веднъж или два пъти тези инг и янг на германското автомобилостроене са нанасяли на другия удари под кръста, най-вече в сферата на рекламата, пишат от auto.offnews.

Билборди, брошури и всякакви различни похвати са се използвали, за да се придаде по-голяма важност на собствената продукция пред тази на конкурента. Но по повод стотната годишнина на BMW, от Mercedes пренесоха тази малка "война" на ново, по-високо ниво.

В навечерието на юбилея Ралф Гласер, шефът на класическия прес-отдел на Mercedes, разпространи открита покана към служителите на BMW да посетят музея на класиката на Mercedes, при това напълно безплатно, "за да се запознаят с пълната история на автомобилостроенето".

И понеже хората от Щутгарт очевидно са с големи сърца, те предоставят възможността на всеки служител на BMW да паркира не къде да е, а именно пред централния вход на музея. Това обаче не е всичко! Първите 50 ще получат и обяд, описан като "Швабски специалитет", като се прави препратка към запазената марка - двата "бъбрека" на решетката на BMW.

Марката BMW е създадена преди точно 100 години и 30 след като Карл Бенц и Готлиб Даймлер независимо един от друг създават първите автомобили с двигатели с вътрешно горене през 1886 година. Така че реално и Mercedes, и BMW имат поводи да празнуват през 2016 година - всеки различна годишнина. Сега остава да разберем как ще отвърнат от Мюнхен на музейната закачка.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове