Меркел: ЕС трябва да помогне на Гърция

Меркел: ЕС трябва да помогне на Гърция - картинка 1

Да се справи с бежанската криза и да не изпадне в хаос.

4/ Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европейския съюз трябва да помогне на Гърция да се справи с бежанската криза и да не изпадне в хаос, предаде Offnews

"Сериозно ли вярвате, че всички европейски държави, които миналата година се бориха да задържат Гърция в еврозоната, и ние бяхме най-стриктни, могат година по-късно да позволят тя да потъне в хаос?", каза Меркел в интервю за телевизия ARD.

Южната ни съседка е основна врата за насочили се към Европа мигранти и към момента е под силен натиск заради наложените от Австрия и някои балкански страни затегнати пропускателни режими, които карат бежанците да останат на гръцка територия.

Меркел защити и намеренията си да продължи да допуска мигранти в Германия, където през 2015 г. пристигнаха над 1 млн. души. Канцлерът отхвърли предложените рестрикции за миграцията - позиция, която е подложена на сериозна критика в страната.

През следващият месец предстоят да бъдат проведени две срещи между държавите от ЕС и Турция, първата от които на 7 март, на които ще бъдат обсъдени варианти за справяне с кризата. Очаква се със затопляне на времето бежанският поток да се засили. 

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове