Мерзавци, сър. Мерзавци и некадърници ни управляват

Мерзавци, сър. Мерзавци и некадърници ни управляват - картинка 1

Радан Кънев за събитията във Войводиново:

Мерзавци. Мерзавци и некадърници ни управляват и това създава съвсем реални рискове за сигурността ни. Това заключава Радан Кънев в коментар по повод събитията във Войводиново, отприщени от побоя над български командос от двама роми навръх Богоявление.

Ето реакцията му, публикувана във Фейсбук:

Престъпността в ромските гета е огромен социален проблем, и то проблем в развитие, а не предизборна дъвка за мошеници.

 

Проблем с едно старо измерение - изолацията, крайната бедност, липсата на образование, здравеопазване и ред, абдикацията на държавата и преотстъпването на държавни функции на местните барони.

И проблем с едно ново измерение - гневът на младите роми, които пътуват, работят, учат в Западна Европа (което в голяма степен притъпява конфликтите, поне през топлите месеци...), а когато се върнат тук, се сблъскват с "мръсен мангал" и изобщо прояви на расизъм, които са рядкост или изобщо отсъстват в "другата им държава" (Англия, Германия, Италия...). Новото измерение е далеч по-опасно и трудно за овладяване.

И по двата проблема властта не прави нищо. И особено нищо не правят "патриотите", които имат интерес от тези проблеми. Предизборен интерес. Те са хем купувачи на ромски гласове (справката за вота на ВМРО и Атака по гетата е смайваща!), хем с демонстративните си предизборни акции срещу "циганската престъпност" печелят одобрение и популярност.

Мерзваци, сър. Мерзавци и некадърници ни управляват. И това създава съвсем реални рискове за сигурността ни като нация и общество.

 
/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове