Междуведомствен център за видеонаблюдение на търговията с горива действа в ГДБОП

Междуведомствен център за видеонаблюдение на търговията с горива действа в ГДБОП - картинка 1

С тази система ще спрат спекулациите колко танкера са минали, и за кои точно танкери става дума, твърди премиерът

С пълно видеонаблюдение държавата ще контролира движението на горивата у нас. Междуведомственият център ще е в ГДБОП, съобщи БТА.

Премиерът Бойко Борисов, министри, депутати, директори на служби и ръководството на прокуратурата се събраха днес на съвещание в центъра, пише "Дневник".

"Оказва се, че всяка институция работи, но помежду им има пропуски. Затова е изграден този общ център, представители на всички ведомства да са на едно място - митници, гранична полиция, ДАНС, ГДБОП и полиция", каза Борисов и допълни, че всички те ще работят в изолирано помещение, ще ползват масивите на всяка институция.

С тази система ще спрат спекулациите колко танкера са минали, и за кои точно танкери става дума, посочи премиерът.

Говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров поясни, че четирите системи имат общи ресурси - контрол на корабния трафик, термокамери. Системата позволява да се наблюдават данни назад във времето.

Председателят на парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата Емил Димитров - Ревизоро даде висока оценка на системата. Така, по думите му, борбата с контрабандата ще бъде доведена до край.

Директорът на митниците Георги Костов пък отбеляза, че следващата стъпка на системата е да има камери и при извеждане на горивата от данъчните складове.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове