Мик Джагър – музикант или политик?

Мик Джагър – музикант или политик? - картинка 1

"Искрено и лично" с вокалиста на великите "Rolling Stones"

Знаем добре коя е заветната дата за Великобритания. Не, не става дума за историческа дата, макар че тази ще е в до известен смисъл такава. Тази година на 23 юни в Обединеното кралство ще се проведе референдум за по-нататъшното членство на страната в ЕС. Необходимо е да припомним, че само преди няколко дни излезе поредното проучване за настроенията на хората от Острова по отношение ЕС.

Какво показа то?

43% от британците искат Великобритания да напусне Европейския съюз, докато привържениците на оставането в 28-членния съюз са 39 на сто, показва, цитирано от „Ройтерс“ в неделя, социологическо проучване, извършено от агенция "Ъпиниъм" по поръчка на вестник "Обзървър”. И, сега сигурно се питате какво общо има този казус с вокалиста на легендарната група „Ролинг Стоунс“? Е, ще Ви кажем, какво да правим, щом сме го споменали…

И Мик Джагър взе участие в този дебат – „за“ или „против“ напускането на Великобритания от ЕС. Той , заяви, че излизането на Великобритания от ЕС в дългосрочен план може да се окаже полезно за страната.

Джагър сподели това пред телевизионния канал "Скай нюз”, информира ни ТАСС. "Мисля, че в краткосрочен план, ако излезем от ЕС ще бъде трудно, но в дългосрочен, например след 20 години, ще се окаже полезно”, заяви музикантът.

Естествено, веднага медиите на Острова причислиха музикантът към знаменитостите, които са „за“ излизането на страната от ЕС. Самият той, очевидно предчувствайки подобна реакция, подчертава, че не е политик и лични за него придстоящият вот не е от голямо значение".

Така, Мик Джагър е голяма работа в света на музиката, наистина.

Но, просто се замислете как са разчели всички медии това негово мнение. Сигурно са го изкарали „поредния остър евроскептик“? Може и да си е такъв човекът, що пък не? Почти половината от хората, живеещи на Острова, са на същото мнение. Защо той да е по-различен? Може би, защото е известен, де да знаем…

Попитали са го – отговорил е и точка! Както самият вокалист уточнява „той не е политик“, а ние бихме добавили „той е просто гражданин на Великобритания“.

Но… дайте сега да оставим „политическите“ възгледи на Миг Джагър и нека си припомним малко история за великите „Ролинг стоунс“.

„Ролинг Стоунс“ (на английски: The Rolling Stones) е рок група, създадена в Дартфорд, Кент, Великобритания през 1962 година.

Групата е смятана за една от най-значимите и популярни формации от този жанр. Пионери със смесването на рокендрол и блус, довело до оформянето на хард рока, те са антипод на по-поп звучащите Бийтълс. Много бъдещи рок изпълнители са повлияни от звука, визията и държанието на Ролинг Стоунс, наричани често „най-добрата рокендрол група на всички времена.

Бандата се образувана когато мултиинструменталистът Брайън Джоунс и пианистът Иън Стюарт се събират с вокалиста Мик Джагър и китариста Кийт Ричардс.

Едни от най-известните парчета на групата са "Honky Tonk Women" ( това е първият хит на групата, който излиза през 1969 година), "Sympathy For The Devil",  „Аngie”  и „Satisfaction”.

С една дума, да ни е жив и здрав Миг Джагър без значение дали е „за“ или „против“ излизането на Великобритания от ЕС. И слава на Бога, че не е политик.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове