Миков готви ответен удар

Миков готви ответен удар - картинка 1

Вероятно бившият лидер ще се опита да събори решенията на 49 конгрес

Независимият депутат Георги Кадиев влеез в ролята на фотограф днес. Той засне бившия председател на БСП Михаил Миков и го пусна в социлната мрежа със следния коментар: "Мишо Миков седи на моето бивше място на последния ред на групата на БСП. Някоя врачка да ми разтълкува символиката, моля?" 

Бившият соцлидер Михаил Миков вероятно напуска БСП. Такъв слух се зароди вчера и в Народното събрание, и в централата на „Позитано" 20, след като той седна на последния ред в блока на левицата в парламента, на мястото на независимия Георги Кадиев, също бивш член на Столетницата.

Постъпката на Миков изненада всички в залата, като някои от управляващото мнозинство дори го попитаха в прав текст дали не възнамерява да хвърли партийната си книжка.

В отговор екслидерът само се усмихваше и многозначително отговаряше: „Ще видите". 

Вероятният отговор на Миков, ще е да се опита да събори решенията на 49 конгрес в Административния съд, което ще вкара БСП в кръговрат от административно съдебни разпри и казуси точно преди президентските избори. 

Според запознати Миков е изпаднал в пълна изолация, като дори не комуникира с голяма част от съпартийците си, още по-малко с наследника на поста си Корнелия Нинова. До него седна и друг от червените депутати, доскоро от предните редици в парламента - Иван Ибришимов.

А дясната ръка на Миков, докато бе председател на социалистите - Атанас Мерджанов, се е изтеглил с два реда по-назад, което също предизвика реакции в залата. Георги Кадиев още в началото на 43-тия парламент бе натикан на задните столове, преди да бъде изключен от партията заради куп провинения. Затова и вчера мнозина прогнозираха, че е възможно Миков да последва хода му и да се заеме с привличането на симпатизанти за свой нов ляв политически проект. 

В същото време обаче на „Позитано" 20 все пак прогнозират,  че не е изключено с необичайното си поведение той да показва, че се кани за ответен удар.  Близки до Миков апаратчици и членове на пленума смятат да бойкотират първото заседание на Националния съвет, което Корнелия Нинова ще води след броени дни. Така биха бламирали събирането на кворум - безпрецедентно положение за левицата в историята й. 

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове