Министърът за BREXIT хвърли оставка

Министърът за BREXIT хвърли оставка - картинка 1

Доминик Рааб подаде оставка като министър за Брекзит, съобщава "Гардиън".В съобщение той обявява, че не може да подкрепи условията в споразумението за Брекзит. Причините за решението му са поместени в писмо до премиера Тереза Мей.В писмото той обосновава позицията си, че не може да подкрепи спор…

Доминик Рааб подаде оставка като министър за Брекзит, съобщава "Гардиън".

В съобщение той обявява, че не може да подкрепи условията в споразумението за Брекзит. Причините за решението му са поместени в писмо до премиера Тереза Мей.

В писмото той обосновава позицията си, че не може да подкрепи споразумението по две причини.

Според него първата причина е свързана с това, че предложеният регулаторен режим за Северна Ирландия представлява реална заплаха за целостта на Обединеното кралство.

Втората, по думите му, той не може да подкрепи безсрочна "мрежа за сигурност" за избягване на "твърда" граница между Северна Ирландия и Ирландия, тъй като ЕС ще има вето, което може да попречи на Обединеното кралство да напусне механизма. Рааб вярва, че условията за "мрежата за сигурност" представляват хибрид - задължение да се изпълняват правилата на ЕС в митническия съюз и единния пазар. 

Доминик Рааб е убеден, че тези договорености са отправна точка за  преговорите за бъдещите икономически отношения.

"Ако приемем това, сериозно ще навреди на втората фаза от преговорите", убеден е той.

 

 
/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове