Мистерията на пещерите Лонгю

Мистерията на пещерите Лонгю - картинка 1

Огромни, величествени и древни, те са известни в Китай като „деветото чудо на древния свят“

Смята се, че пещерите са на поне 2000 години и са едни от най-мащабните изкуствени тунели от древността. Освен това са обгърнати в много мистерии, озадачаващи експерти от всички сфери.

Археолози, архитекти, инженери и геолози от цял свят не могат да дадат точно обяснение за това как са били изкопани пещерите, от кого и защо. Лонгю са открити през 1992г от местен мъж и до сега са описани 24 изкуствено създадени пещери, покриващи площ от над 30 000 кв.м.

Издълбани в твърда скала, пещерите се спускат на около 30 метра под земята и в тях има каменни зали, мостове, канали и басейни.

В тях са разпределени равномерно стълбове, които поддържат тавана, а стените, тавана и каменните колони са декорирани с издялани в тях паралелни линии.

Във всички пещери по стените са издълбани мистични паралелни линии, от пода до тавана. Все още неразгадан е въпросът дали тези линии, изработени изключително внимателно, са имали определено предназначение или са били обикновена декорация. Подобна декорация е открита и върху няколко съда датирани от 800-500 г. пр. Хр, които се съхраняват в местен музей.

Източник: znaeteliche.in2.bg

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове