Мистерията на принца: завещанието

Мистерията на принца: завещанието - картинка 1

Принс така и не оставил завещание преди смъртта си, заради което до този момент съдът посочил общо 7 наследници

Трудно е за вярване как човек, оставил зад себе си стотици милиони долари, живял в относителна изолация, но не е оставил завещание.

Знаменитият американски музикант Принс не е оставил завещание и сестра му Тайка Нелсън се обърна към съда да назначи управляващ неговите активи. С неговото имущество към момента временно се разпорежда компанията "Бремер Тръст". Само преди дни нейни служители отвориха сейф, в който се смята, че били съхранявани хиляди неиздавани досега записи на певеца. Колко точно е цялото състояние на Принс все още не е известно, но само музикалният му каталог се оценява на 500 милиона долара. Адвокатите на потенциалните наследници са категорични, че делото, свързано с богатствата на звездата няма да бъде разрешено с години.

Наследниците на Принс "могат да наследят значителни суми", макар общият размер на наследството да не е определен засега. Тайка Нелсън е единствената близка роднина на 57-годишния певец, издъхнал на 21 април.

"Не знам за наличието на завещание и нямам основания да смятам, че починалият е имал завещания под каквато и да е форма", написа Тайка Нелсън в иска към съда в щата Минесота.

Претенции към състоянието на Принс заявиха седем души в съда в Минесота, след като певецът почина внезапно в средата на април, и то без изготвено завещание. Шест от желаещите да разполагат с богатствата на певеца са негови братя и сестри. Последното име от списъка обаче буди съмнения у близките на звездата. Дарсел Джонсън е седмото лице, протегнало ръце към богатствата на Принс. Въпреки че няма доказана роднинска връзка с музикалната легенда, жената също е призната от съдията по случая – Кевин Ейд, като наследник. Във връзка с това, американските сайтове вече гръмнаха с новината, че „натрапницата” се представяла за полусестра на носителя на „Оскар”. За нейното съществуване обаче семейството на починалия изпълнител дори не подозирало. Според слуховете Дарсел твърдяла, че споделя една майка с Принс.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове