Митове за бременността

Митове за бременността - картинка 1

Коя ли бременна жена не се е сблъсквала с доброжелателните съвети на близки и приятели, които всъщност не са нищо повече от митове, предавани от уста на уста.

Коя ли бременна жена не се е сблъсквала с доброжелателните съвети на близки и приятели, които всъщност не са нищо повече от митове, предавани от уста на уста.


Разбира се, има и такива, които заслужават вниманието на бъдещите майки, но повечето от тях звучат като забавни суеверия.
Често срещани са опитите да се разпознае какъв ще е полът на бебето. И ако в миналото някои признаци са били единствено средство той да се определи предварително, то в момента има и по-ефективни начини.

Ако коремът е повдигнат нагоре – ще е момиче. Ако е смъкнат – ще е момче.


Зад това интересно твърдение не стоят никакви медицински обоснования. По-често смъкнатият корем означава, че бебето се приготвя за големия момент на срещата със света. Това, разбира се, не е валидно за всички бъдещи майки. При някои от тях коремът е смъкнат през цялата бременност. Дори и при онези, които носят момичета.

Ако майката се разхубавява по време на бременност – ще е момче. Ако погрознява – ще е момиче, което краде от красотата й.


Истината е, че бременните жени се рахубавяват. Особено красиви са през второто тримесечие, когато все още не са подпухнали. Вълнението от предстоящото събитие, времето, което предстои да прекарат със себе си и нарастващото коремче още повече допринасят за тяхната хубост.


Освен митове за пола, има и такива за храната, за грозотата и какво ли още не.
Всичко, което е било от значение за здравето на бебето е обвързвано с правила, които да доведат до желан резултат. Такива са и следващите няколко мита.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове