Митове за секса при лесбийките

Три мита които трябва да бъдат развенчани!

Лесбийките са по-удовлетворени от сексуалния си живот, отколкото хетеросексуалните жени, показва ново проучване.

Проучването разбива на пух и прах няколко основни мита свързани със сексуалният акт при дамите изпитващи влечение към своя пол. 

Мит №1 гласи, че по време на секс лесбийките получават удоволствие, като вкарват сексиграчки в гениталиите си. Всъщност само 16% от лесбийките правят това постоянно. И на повечето от тях имитирането на орална любов с дилдо също не им доставя удоволствие.

Мит №2 Основното сексуално действие при лесбийките е сизорзинга (триене на вулвите една в друга).

Оказва се, че това се прави постоянно едва от 50% от лесбийките. Много повече последователките на Сафо практикуват: вагинално проникване с пръсти - 85%, орален секс - 72%, взаимно мастурбиране - 71%.

Мит №3 Лесбийките правят по-малко секс. Този мит се базира на мъжката представа, че жените не се нуждаят от секс толкова често, колкото силната половина, затова и правят секс по-малко в сравнение с хетеросексуалните двойки или хомосексуалистите.

Данните от  изследвания показват,

че сексът при лесбийските двойки наистина става малко по-рядко в сравнение с хетеросексуалните двойки и гейовете. Но за сметка на това половият акт на средностатистическата лесбийска двойка продължава по-дълго отколкото при останалите. Така че по количеството време за интимен живот лесбийките не отстъпват, а може би и превъзхождат другите видове хомосапиенски секс.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове