Младостта се завръща при Недялко Йорданов

Младостта се завръща при Недялко Йорданов - картинка 1

Сборникът се казва "21. век" и е издаден от "Милениум"

Всички най-нови стихове на Недялко Йорданов са събрани в новия му сборник „21. век“, издаден от „Милениум“. Над 150-те поетични творби маркират вълненията на любимия поет от 2000 г. насам. Той остава верен на стила си и на старите си, познати на почитателите му теми – като любовта, семейството, дома, визията за бъдещето.

Сега старостта е чест гост в мислите на Йорданов, но не по-малко са и стиховете, от които блика обичайният хумор, чист или с щипка ирония, и сатиричните теми, вдъхновени от действителността. Тук са и стихове, станали вече по-популярни като текстове на песни, изпълнявани пред публика от самия автор.

Най-новото от новото, което смело нахлува в живота и творчеството на Недялко Йорданов, са неговите внуци. Общуването му с тях е извор на вдъхновение за стихотворения, които могат да се четат от и на деца и ще просълзят техните майки и татковци, баби и дядовци с искрената си дълбока емоция.„21. Век. Всички най-нови стихове“ ще има премиера в рамките на пролетния панаир на книгата (24-29 май) в НДК, където авторът ще раздава автографи. В момента Недялко Йорданов работи по поредица от документални тв филми, в центъра на които е любимият му роден Бургас.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове