Моментът, в който се гордееш, че си българин!

Моментът, в който се гордееш, че си българин! - картинка 1
Снимка: actualno.bg

Дано по-често имаме поводи за гордост

Всеки божи ден се питаме защо живеем още в тази държава, какво ни задържа тук. Искаме да избягаме, да си потърсим късмета някъде другаде.

Защото в България е изключително трудно и непосилно за живеене.

Въпреки това има моменти, които ни карат да се гордеем със страната си. Днес се появи една такава добра новина. Колегите от actualno.bg информират.

Български деца представят страната ни в Световните детски игри, които се провеждат от 24 до 29 април в руския град Сочи.

Тази година децата, които участват в световните игри, са близо 600. Страните-участнички в шампионата са 46 от трите континента—Европа, Азия и Америка. В игрите са застъпени 6 вида спорт – баскетбол, мини футбол, волейбол, шахмат, тенис на маса и плуване. Акцентът тази година ще бъде диалогът на руски език, запознаването с руската култура и литература.

Българското участие е представено в две спортни категории – плуване и волейбол. Младите ни участници са потомци на руснаци, живеещи в България.

Едно от посланията при откриването на тазгодишните игри беше, че любовта към спорта е общата тема между младите участници. Игрите се провеждат със съдействието на три министерства в Русия - Министерството на спорта, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, както и с любезното съдействие на организацията „Россотрудничество“ и федерацията за училищен спорт.

Едно от събитията в чест на откриването на игрите беше поднасянето на венци и цветя на паметника на загиналите във Втората световна война, като така участниците отдадоха почит на борците срещу фашизма. С утвърждаването на игрите като спортно мероприятие, организаторите искат да допринесат за създаването на бъдещи контакти между страните-участнички в игрите, тъй като вярват, че „децата са бъдещето“ на света.

Какво друго да кажем освен едно голямо „Браво!“ на нашите деца на първо място и на второ на институциите, че са подпомогнали тази инициатива. Нали знаете, че по дефолт българите сме добри спортисти. Отдават ни се почти всички спортове.

Затова е хубаво да се подкрепят талантливите българчета. Все пак не може да не споменем световноизвестния тенесист Григор Димитров, който тръгва по пътя на славата от Хасково.

А, на нашите дечица им пожелаваме успех!

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове