/СНИМКИ/ Момичето на кмета: Мария Бояджийска

/СНИМКИ/ Момичето на кмета: Мария Бояджийска - картинка 1
Снимка: Добромир Петров

Страшно ли е да подадеш оставка?

Това момиче не е кинозвезда от поредицата за Джеймс Бонд. Тя е столична такава, момиче, момичето на кмета Йорданка Фандъкова. Мислите си, че я познавате, повярвайте ми жестоко грешите.

През далечната 2012 г., в един прекрасен пролетен ден на месец април, когато навън птичките пеят, Бояджийска подаде оставка, след като нахапаният от кучета в кв. „Малинова долина“ проф. Ботьо Тачков почина и имаше нов инцидент с нахапано 18-годишно момиче пред сградата на Столична община. Да, точно така. Пред общината под носа на кметицата.

Фандъкова обаче самоотвержено се хвърли в защита на своята послушна помощница и не прие оставката. Една от причините, които изтъкна тогава бе: „Навсякъде в София има бездомни кучета, сега ме посрещнаха кучета на влизане в НДК.“

Повод за гордост! Дерзайте. Изключителен аргумент. Ръкопляскам Ви.

Основателна причина наистина една глава от задружното сборище да не хвръкне. По това време аферите за присвояване на средства текат с пълна сила. По-рано писах и за кражбите на Мирослав Найденов, може да си ги припомните тук.

Милионите продължиха да се източват под една или друга форма. Окаяни приюти, измиращи животни, нахапани хора. Край на популацията не се виждаше. До ден днешен също не се виждат такива светли хоризонти. Разбира се, всичко е подкрепено със специалното съдействие на общината. Макар и да има хора, които са трезвомислещи в този общински съвет и се борят със зъби и нокти да постигнат нещо и да променят нещата, макар многобройните протести от миналия месец, макар, че нередностите изплуват една по една, мерки и санкции не се взимат.

Добромир Петров
Снимка: Добромир Петров

В куп статии Ви запознах с безхаберието в кучешките приюти в София. „Господари на ефира“ нагледно Ви показаха ужасяващи кадри, разбира се, известни на защитниците и любители на животните. Уви, резултат няма.

Най-накрая се стигна до недостижимото момиче на Фандъкова. Оказа се, че то не е гледало нито един репортаж, не е прочело нито една статия по темата. Представяте ли си? Това заявление с какво граничи? Такова безочие виждали ли сте?

Макар и да твърди, че не е запозната със случващото, Бояджийска направи през февруари месец един интересен коментар. Зам.-кметът заяви, че репортажите са политически. А инак не ги бе гледала.

Лъжи, лъжи.

Гражданите решиха ясно да заявят позициите си и да спрат този гнусен театър. В момента хората изпращат декларации до Столична община. Буквално задръстват имейлите им. Но гнусният театър продължава с пълна сила.

Къде е контролът, къде е хуманното отношение? Прикрито удобно потулване на скандали. Мълчание. Мълчанието на агнетата. Неизгодни граждани. Пълно игнориране. Не чуват виковете. Наслаждават се на смъртта.

Паричните течове на „Екоравновеси“ приличат на падащи води от голям водопад като Ниагара. На практика „великото“ общинско предприятие не върши нищо срещу скромни милиони, които получава от бюджета на общината. Освен за издръжка на администрация, за какво се харчат?

За разхищенията досега няма наказани, а злоупотреби с лопата да ги ринете. Веригата е твърде дълга и не позволяват да се скъса. Притокът на безстопанствени животни няма да спре, защото никой не желае да врътне кранчето на тази златна мина.

По думите на кмета Йорданка Фандъкова няма основателна причина да бъде поискана оставката на заместник кмета Мария Бояджийска, тъй като администрацията прави всичко възможно за решаване на проблема с бездомните кучета в София. Тя не приема упреците на политически лица, общински съветцити, които са предводители на протеста, че няма прозрачност. По думите на кмета, усилията на цялото общество трябва да се обединят, да не се изхвърлят новородени кучета на улицата.Фандъкова призова за хуманно отношение към животните и кампании за осиновяването им. 

Мила родна картинка. Мила ми, г-жо Фандъкова.

Ще Ви припомня, че Мария Бояджийска заместваше кметицата по време на предизборната кампания миналата годинина. На тържествена сесия на СОС се взе решението. Естествено, че е тържествена, малкото черно гардже разпери крилца.

Предполагам, че момичето на кмета я очаква една бляскава кариера. Ако е послушна, може и бъдещ кмет да стане. Все пак има майка-орлица да я брани от „наглите“ защитници на измиращите бездомничета.

Добромир Петров
Снимка: Добромир Петров

 

/33

Коментари 1

  • #1
    НЕЛИ ЯНКОВА -

    Не е виновна Бояджийска.Тя е едно послушно момиче.Като изпълнителите на мокри поръчки...Лошите във филмите ги убивали,в България ги толерират и издигат. .Убиват животните,нищо че има ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ.Кой му пука? Нали си усвояват милионите...Близо 200 000 лв за февруари,от които само 35 000 за животните.Зарази и болести? Е,много важно...нали популацията се увеличава.Догодина вместо 2.5 милиона,ще си гласуват още толкова .От години искаме среща,със контролните органи...подиграват се със нас.Преди две години се срещнахме със зам.директора на МЗХ, помолихме за национална среща на всички НПО.Имаме изградена мрежа по градовете,можеше със общи усилия да се създаде програма за овладяване на популацията и кастрация на всички животни.Животнопотока е страшен в селата.Тези горе обаче не искат да се реши проблема...От години наблюдаваме как кораба се пълни с вода,а те вместо да запушат дупката,изгребват водата.За да може всяка година да си увеличават милионите.Но тези пари не отиват за справянето на проблема със животните...и това обществото трябва да го разбере.А когато узрее до това,може би и нас няма да ни има.България е в нищото със тези управляващи.Предизборно обещават,че ще ни представляват...но всъщност не им пука нито за хората,нито за животните.Законите ...много важно.Правосъдие...няма.За убийство на животно,в цивилизованите страни вкарват в затвора,а глобите са над 5000 до 30 000 евро.А в Българияпрокурорите вместо да обвиняват,защитават. Страшно и жалко..Една държава в нищото.

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове