Мръсните тайни на световните туристически дестинации

Мръсните тайни на световните туристически дестинации - картинка 1

Отиде ли на място, всеки турист успява неприятно да се изненада поне няколко пъти

Много често туристическите атракции, гледани от екрана на компютъра вкъщи, изглеждат много по-красиви и лесни за достигане. Отиде ли на място, всеки турист успява неприятно да се изненада поне няколко пъти.

Така например, за да стигнете до Айфеловата кула и красивата ѝ околност, позната от телевизията, трябва да преминете през град, затънал от боклуци, квартали, които сте виждали само в репортажите от Третия свят.

Също така, колкото и да се зарадвате, че разходката с камила до Египетските пирамидиструва 15 долара, с изненада ще установите, че слизането (или връщането) от животните ще ви струва 200.

Ето още няколко тъмни тайни на популярните туристически дестинации.

Лувъра в Париж

Факт, за който малко хора говорят, е, че повечето от експонатите в Лувъра са плячкосани от страните в Европа и Близкия изток по време на Наполеоновите войни.

Дубай (ОАЕ)

На пръв поглед Дубай е красив модерен град. Истината е, че футуристичните постройки са построени и все още се строят буквално от роби – хора, жертва на трафик и заставени да работят в нечовешки условия.

Бутан

Наскоро обявена за най-щастливата страна в света, през 80-те и 90-те години на ХХ век правителството изгони и изби близо 20% от населението на страната поради факта, че са етнически непалци.

Токио (Япония)

Всеки турист, посетил Япония, трябва да се пази от барове с надписи Безплатни напитки. Повечето от тези заведения са собственост на Якудза. Така че вероятността да си тръгнете ограбен и без някой орган, а полицията да не направи нищо, е много голяма.

Река Ганг (Индия)

Потапянето в Ганг може да бъде буквално убийствено. По повърхността на свещената за индусите река плават множество трупове. Повечето населени места по поречието свободно изхвърлят боклука си в нея, а и самата вода гъмжи от смъртоносни бактерии.

Планината Фуджи (Япония)

Сред местното население тази забележителност е известна и ката планината на самоубийците. В миналото (а и сега по непотвърдена информация) толкова много хора отнемали живота си там, че властите плащали на бездомници да търсят трупове в подножието ѝ.

Площад Вашингтон (Филаделфия, САЩ)

Под плочите на живописния площад лежи масов гроб на избитото индианско население, живяло в района.

Анкор Ват (Камбоджа)

Макар храмовете да са място за мир, величественият храм в Камбоджа е ставал на два пъти свидетел на кървави саморазправи между будисти и хиндуисти, при които живота си губят повече от 8 хиляди човека.

 

Източник: sanovnik.bg 

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове