Mtel от днес става А1

Mtel от днес става А1 - картинка 1

Промяната в името на бранда го прави еднакъв със собственика на компанията А1 Group

Първият джиесем оператор в България - "Мтел", вече са нарича А1. Смяната на името няма да доведе до административни промени за клиентите, а спортните канали на телекома вече ще се казват МАХ Sport1 и MAX Sport2.

Това обяви компанията на специално събитие днес, пише dnevnik.bg. Новото юридическо име на телекома е "А1 България" ЕАД. Всички условия по договорите с клиентите на компанията ще останат непроменени и ще са валидни до изтичането на срока им. Няма да се променят телефонните номера и СИМ картите.

Промяната в името на бранда го прави еднакъв със собственика на компанията А1 Group, която е част от четвъртата най-голяма телекомуникационна група в света - America Mobil.

 

Не само нов бранд

Не искаме просто да си сменим кожата и след 6 месеца потребителите да си кажат, че сме похарчили едни пари за бранд и реклама, а пак сме си същите. Така главният изпълнителен директор на компанията Александър Димитров обяви и промените, които пряко засягат клиентите на оператора.

Той се ангажира, че занапред техническите повреди, които водят до прекъсване на интернета и телевизията на абонатите, ще се отстраняват в рамките на 6 ч., независимо чия е вината за това. Ако това се окаже невъзможно, на потребителите ще бъде предоставено устройство за мобилен интернет и ще получат компенсация. В момента средният срок за отстраняване на повреди е 24 часа.

Операторът на *88 ще е длъжен да отговори на повикване в рамките на 60 секунди, а потребителските проблеми ще се разрешават с 1 обаждане или едно отиване до магазин.

Занапред А1 ще уведомява клиентите си, ако предстои да им изтече договорът, или им свършват минутите за разговор или интернет, както и когато напускат страната, ще получават препоръки за най-изгодната за тях мрежа.

10 000 мегабайта повече

От днес всички абонати получават 10 хил. мегабайта към пакета с данни, а ползвателите на фиксирани услуги през юни ще имат безплатен достъп до всички канали, предлагани от компанията, през уикендите.

Занапред месечните сметки, независимо дали са хартиени или електронни, ще бъдат направени по-разбираеми. Димитров си призна, че и той самият изпитва затруднения да се справи.

 

Нова линия смартфони, нови планове

Операторът ще предлага занапред своя линия смартфони, които да отговарят на специфичните изисквания на клиентите - да имат много добра камера, или да са с красива визия и т. н. Тяхната гаранция за разлика от стандартната от 24 месеца ще бъде 36.

В сряда компанията ще обяви и нови планове за разговори и интернет. L тях основен акцент ще бъде възможността за безкрайни разговори и много повече мегабайти интернет.

 

Новите магазини

Повечето магазини на оператора вече са с новото лого и с нова визия. Брандът "Мтел" се очаква да изчезне напълно до 3 седмици, обяви директорът на компанията. В момента тя има 235 магазина, които са във всички селища с над 5 хил. жители. В интериора им ще бъдат включени стилизирани изображения на местни забележителности.

Ребрандирането на обектите на телекома вече е в ход.

© Велко Ангелов  Ребрандирането на обектите на телекома вече е в ход.

Вече са разработени и над 30 лога, които ще се ползват в различни случаи - като Коледа, спортни състезания и др.

 

Оплачи се онлайн

Под бранда А1 ще има и апликация, с която абонатите ще могат бързо да подадат сигнал за качеството на мрежата.

Към момента операторът декларира, че 100% от населението на страната е покрито с връзка 2 и 3 G, а 95% - с 4 G. В случай, че абонат установи друго, може да използва апликацията като покаже и локацията, на която се намира.

 

Какви са компенсациите

При представянето на новата визия и услугите на мобилния оператор директорът му неколкократно спомена думата компенсации. Увери, че те ще се дават всеки път, когато компанията не може да изпълни поет ангажимент - като срок за отстраняване на повреда или решаване на друг проблем за по-дълъг срок от обещаното.

 

В света на новото

В допълнение на изменените, но и сега съществуващи услуги, компанията пуска своя стрийминг платформа за музика, която за разлика от конкурентите като "Спотифай" ще предлага цялата българска музика от различни жанрове. Предстои още да се подписват договори с притежателите на авторските права и тогава услугата ще бъде пусната, обясни Александър Димитров.

 

Интернетът на парите и на нещата

А1 разработва апликация за управление на електрониката вкъщи, известно още като интернет на нещата. Подробности за това не бяха представени.

В скоро време клиентите, които предпочитат електронното разплащане, ще имат възможност да правят плащания през телефона си. Сред тях е превод на пари до друг абонат на А1 както и предлагането на кредитна карта за лоялните клиенти. Според Александър Димитров тя ще е с условия, много по-добри от тези на съществуващите вече на пазара кредитни карти.

 

Кога ще има 5 G

За да има в България услуга от поколение 5 G, трябва да са налице поне три условия, някои от които не зависят от властите тук или от мобилните оператори, каза в отговор на въпрос директорът.

Той посочи, че до края на 2018 г. се очаква в глобален мащаб да се установят стандартите за 5 G. С неизвестен срок е смаляването на сегашния размер на 5 G устройствата. Локална пречка пред това поколение комуникация е това, че военните все още не са освободили честотите от 700 и 800 мегахерца, за което решение трябва да се вземе от правителството. "Без това 5G ще остане мечта за България", обясни Димитров.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове