Музиката победи тероризма: Eagles of Death Metal се върнаха на парижка сцена

Музиката победи тероризма: Eagles of Death Metal се върнаха на парижка сцена - картинка 1
Снимка: dw.com

Eagles of Death Metal искат да бъдат първата банда, която ще свири в залата "Батаклан", щом тя бъде отворена отново

Рок бандата Eagles of Death Metal се завърна с концерт в Париж точно три месеца и три дни след терористичните нападения, които убиха близо 120 души.
Най-смъртоносната атака на 13 ноември 2015 г. беше в концертната зала "Батаклан" по време на шоуто на калифорнийските рокаджии – 89 души бяха убити, имаше и стотици ранени, припомня Euronews.

Повече от 2000 души бяха на шоуто зала "Олимпия" снощи, а сред публиката имаше стотици оцелели от нападенията във фаталната нощ.

Това е първият самостоятелен концерт на групата във френската столица след трагедията, след като на 8 декември те взеха участие в концерт на U2 в Париж. Турнето на "Eagles of Death Metal" беше подновено на 13 февруари с концерт в Стокхолм.
"Музиката победи тероризма", обърна се към феновете в залата фронтменът на групата Джеси Хюс. Преди дни той даде емоционално интервю за Euronews и разказа за собствената си борба с последиците от нападенията.
"Чувството е много странно, не мога да го контролирам и не знам откъде идва. Това е едно от най-странните неща – не съм имал кошмари, спах добре, но

имам кошмари наяве.

Мислех, че говоренето ще го направи по-лесно, че да го изкарам от себе си, ще ми помогне. Но всичко това няма как да бъде осмислено", каза той през сълзи.
Хюс потвърди още веднъж, че има намерение

Eagles of Death Metal да бъдат първата банда, която ще свири в залата "Батаклан", щом тя бъде отворена отново.

Музикантът е известен защитник на правото за носене на оръжие и заяви, че не е променил мнението си.
"Контролът върху оръжията няма нищо общо с това, но щом ме питате, нека ви задам въпрос и аз: дали френските ви закони предотвратиха  смъртта и на един човек? Ако някой може да каже "да", ще се радвам да го чуя. Защото не мисля, че е така".

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове