Мъдри цитати от поредицата за Хари Потър

Мъдри цитати от поредицата за Хари Потър - картинка 1

И щипка магия!

Може би ще се изненадате, но в книгите и филмите за Хари Потър е натъпкано сериозно количество мъдрост, която се прокрадва покрай магиите, многото персонажи и различни случки. В Div.bg са направили подборка на някои от най-мъдрите фрази, изречени в магическата поредица, които със сигурност ще ви накарат да се замислите.

1. "Ако искаш да опознаеш човек, хубаво наблюдавай как се държи с по-низшестоящите, а не с равните нему." Сириус Блек, "Хари Потър и Огненият бокал"

2. "Няма значение какъв е роден някой, а в какво ще се превърне." Албус Дъмбълдор, "Хари Потър и Огненият бокал"

3. "Дори и краткото притъпяване на болката ще я направи по-силна, когато най-после я почувстваш." Албус Дъмбълдор, "Хари Потър и Огненият бокал"

4. "Безразличието и пренебрежението често нанасят повече щети, отколкото нехаресването." Албус Дъмбълдор, "Хари Потър и Орденът на феникса"

5. "Има неща, които не може да преживеете заедно и да не започнете да се харесвате. Да сразиш 4-метров планински трол е едно от тези неща." Хари Потър, "Хари Потър и Философският камък"

6. "Силни сме, само когато сме обединени, колкото сме по-разделени, толкова сме по-слаби." Албус Дъмбълдор, "Хари Потър и Огненият бокал"

7. "Разбира се, че се случва в главата ти... но защо това да означава, че не е реално?" Албус Дъмбълдор, "Хари Потър и Даровете на Смъртта"

8. "Не можеш да знаеш как разсъждава и какво чувства възрастта." Албус Дъмбълдор, "Хари Потър и Орденът на феникса"

9. "Нещата, които губим, винаги намират начин накрая да се върнат при нас, макар и не по начина, който очакваме." Луна Лъвгуд, "Хари Потър и Орденът на феникса"

10. "Различията в навиците и езика са нищо, ако целите ни са еднакви и сърцата ни са отворени." Албус Дъмбълдор, "Хари Потър и Огненият бокал"

11. "Проблемът е, че хората имат навика да избират изключително прецизно онези неща, които са най-лоши за тях." Албус Дъмбълдор, "Хари Потър и Философският камък"

12. "Мозъкът е сложно и многопластово нещо... или поне повечето мозъци са такива." Сивиръс Снейп, "Хари Потър и Орденът на Феникса

13. "Когато се съмняваш, отиди в библиотеката." Рон Уийзли, "Хари Потър и Стаята на тайните"

14. "Не можем да избираме съдбата си, но можем да избираме съдбите на другите. Знаейки това, внимавайте." Хари Потър, "Хари Потър и Орденът на феникса"

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове