(ВИДЕО) Само за ден мълнии раниха десетки из цяла Европа

(ВИДЕО) Само за ден мълнии раниха десетки из цяла Европа - картинка 1

Най-тежкият инцидент е в Париж - 10 деца и един възрастен пострадаха по време на детски рожден ден

Гръмотевични бури вилняха из целия континент в събота. Поне 45 души пострадаха при отделни инциденти, случили се на различни места в Европа. 

Мълния порази 10 деца и един възрастен по време на гръмотевична буря в парк във френската столица Париж, предадоха Франс прес и БНР. Шест от децата са пострадали сериозно.

"За съжаление, в момента има 11 ранени - 10 деца и възрастен, който ги е придружавал", е потвърдил Венсан Балади от местните власти пред телевизионния канал "iTele". Балади уточнил, че инцидентът е станал, докато груа деца на възраст от 7 до 14 години и няколко възрастни празнували детски рожден ден в парк "Монсо" е северозападната част на Париж. Паркът е популярно място за семейни разходки през уикенда. 

По данни на полицията пострадалите при падането на мълнията е имало още осем деца и трима възрастни, които са невредими.

Охранителна камера, монтирана на близка административна сграда, е заснела падането на мълнията. Вижда се, че няма дъжд, нито вятър, а светкавицата удря изненадващо от тъмното небе преди началото на бурята.

 

Няколко часа по-рано полските медии съобщиха за двама пострадали туристи, ударени от мълния, докато слизали по планински склон.

В същото време трета мълния провали футболен мач от детската лига в западната част на Германия. 35 деца и възрастни, включително съдията на мача са прегледани от лекари в местната болница, след като мълнията се стоварила на тренировъчната писта на малък градски стадион. За щастие сред тях няма сериозно пострадали.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове