Мъж с шапка и ръкавици: ето го вероятния отровител на Гебрев (ВИДЕО)

Мъж с шапка и ръкавици: ето го вероятния отровител на Гебрев (ВИДЕО) - картинка 1

Прокуратурата пусна 7 кратки клипа

Прокуратурата публикува 7 видеа, на които се вижда мистериозен мъж, за когото оръжейният търговец Емилиян Гебрев смята, че е свързан с натравянето му.

Във връзка с публикация в сайта на Прокуратурата на Република България от 10.12.2019 г. и предвид високия обществен интерес по водено от Софийска градска прокуратура разследване за опит за убийство, чрез отравяне на Емилиян Гебрев, главен директор и собственик на фирма „ЕМКО“ ООД, на неговия син Христо Гебрев и на В.Т., директор „Производствена дейност“ в „ЕМКО“ ООД, Пресцентърът на ПРБ предоставя записи от охранителна камера на подземен паркинг на търговското дружествопишат от държавното обвинение.

Както е известно, Гебрев твърди, че преди случая с Андрей Скрипал в Солсбъри е бил отровен с еквивалентно на новичок вещество. Един от заподозрените според британската полиция е бил в България по същото време.

 

"След извършен анализ на записите от охранителната камера, се вижда, че маскирано лице се движи между автомобилите на дружеството. В тази връзка в лаборатория на ФБР е възложена видео-техническа експертиза, която да установи самоличността на лицето, евентуално съпричастно към извършеното престъпление", поясняват от прокуратурата.

Самият Гебрев често твърди, че по случая му не се работи активно от българска страна, а по повода имаше среща на бившия главен прокурор Сотир Цацаров при премиера Бойко Борисов и с участието на английската посланичка Ема Хопкинс.

Записите се предоставят след разрешение на наблюдаващите прокурори по реда на чл. 198, ал. 1 от НПК, отбелязват от държавното обвинение, къдет това вече е честа практика.

"Прокуратура на РБългария ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, ако информацията не представлява държавна или друга защитена от закона тайна, не възпрепятства действията по разследването и не нарушава презумпцията за невиновност", допълват оттам.

Всички видеа, разпространени от прокуратурата, може да видите тук.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове