Мъж се самоуби в сградата на ДАНС

Мъж се самоуби в сградата на ДАНС - картинка 1

По първоначална информация мъжът е използвал самоделно оръжие. Носил и още един пистолет, както и два пълнителя

60-годишен мъж се самоуби в сградата на Държавна агенция "Национална сигурност", съобщи бТВ.

Самоубийството е станало малко преди 14 ч.

Самоличността му не е известна, въпреки че вероятно той е влязъл сградата като посетител и би трябвало данните му да са записани на входа. Как е внесъл оръжието - също не е ясно. 

"Има инцидент с гражданско лице, уведомени са компетентните органи, водят се прецесуално-следствени действия", са обяснили пред телевизията от Агенцията.

На брифинг на прокуратурата и МВР, свикан днес по друг повод, бе обявено, че засега няма да се дават повече подробности.

Източници на "Хоризонт" обясняват, че самоубилият се е член на партия "Български национален съюз". Той е бил викан в Агенцията за разпит по водена там преписка.

Според публикация на "24 часа" починалият е член на Управителния съвет на   Български национален съюз, която главният прокурор Гешев разпореди да бъде проверена, и е бил извикан на разпит във връзка с т. нар. Луковмарш. Според медията той бил сред редовните участници в шествието.
Източници на No Comment съобщават, че загиналият е Емил Стоицов Крумов, на 55 години. Крумов е член на УС на БНС от 2010 година,  приближен на бившия председател на сдружението Боян Расате. 

По-късно от прокуратурата разпространиха официална информация по случая.
Мъжът е носил и пистолет със заличени номера и два пълнителя с патрони, се казва в официално съобщение.

„Във връзка с възложена от СГП проверка, на 27.01.2020 г., в сградата на ДАНС е призовано лице за снемане на обяснения. При извършвана стандартна проверка на личните му вещи, преди влизане в сградата на ДАНС, призованият гражданин е извадил от дрехите си незаконно притежавано самоделно огнестрелно оръжие и се е самопрострелял. На място се извършва оглед от служители на Столичната дирекция на вътрешните работи, под надзор на прокурор от СРП. Установено е, че лицето е носило в себе си и пистолет със заличени номера и два пълнителя. Проверява се версията за опит за нападение над служители от Държавна агенция „Национална сигурност”, съобщиха от държавното обвинение.

Проверката за металдетектор се извършва на вторият вход, където се осъществява контрол на достъпа в сградата на ДАНС.

По случая се води разследване по надзора на Софийската градска прокуратура.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове