Мъже не може да продават дамско бельо!

Мъже не може да продават дамско бельо! - картинка 1

Да, тази забрана съществува…в Катар

През последните години, законопроект в Катар забрани на мъжете да продават бельо, но се провали миналата година. Тази седмица обаче Изпълнителният орган на държавата върна забраната, като тя беше публикувана във в-к „Al-Arab-Al-Djadid”.

Но практиката показва, че тази забрана не минава въобще лесно.

През 2006 година правителството на Катар се опита да наложи този закон, но той не се приема. Същото се случва и през 2011 и 2014 година. Търговските вериги в Катар не се съобразяват.

В сегашния законопроект е придвидено да се налагат санкции на собственици на магазини за бельо, които наемат мъже за продавачи. Според вносителите (Консервативната партия) трябва да се запази традицията и „всеки да си знае мястото“. Именно затова, в законопроекта е предвидена точка, която забранява на мъжете да работят в магазини, чийто управител е жена.

В Катар жените са 22% от населението на страната.

Същият закон, който ще позволява само на жените да работят в магазините за бельо, влезе в сила през 2012 година в Саудитска Арабия.

Целта на мярката беше да се прекрати практиката от десетилетия дамите в ислямската държава да бъдат обслужвани единствено от мъже продавачи. Проблемът с пълната липса на продавачи и консултанти от женски пол в Саудитска Арабия се задълбочи през последните години, тъй като дамите там се чувстват все по-неудобно да пазаруват бельото си от мъже.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове