Националисти нападнаха главна джамия в Испания

Националисти нападнаха главна джамия в Испания - картинка 1

В този момент в храма имало няколкостотин души

Дни след терористичните нападения в Барселона и Камбрилс главната джамия в друг испански град - Гранада, беше атакувана вчера от група крайнодесни младежи, които хвърляха димки и скандираха ксенофобски и антиислямски лозунги, съобщиха испански медии, цитирани от БТА.

В този момент в храма имало няколкостотин души.

"Този, който е финансирал тази джамия, е финансирал тероризма. Защо властите мълчат?", пишеше на транспарант, който младежите носеха.

Полицията пристигна 15 минути след началото на акцията и протестиращите се разбягаха. Надписи със заплахи срещу мюсюлмани се появиха на фасадите на джамиите в Логроньо (автономна област Риоха), в каталунския град Монтбланк и в Севиля (автономна област Андалусия).

В същото време испански мюсюлмани организират акции в почит към жертвите от атентатите. Вчера стотици се събраха на площад Пуерта дел Сол в Мадрид. Подобни прояви имаше и в други градове.

Испанската ислямска комисия заклейми насилието веднага след атентатите. Около сто мюсюлмански общини в Каталуния планират голяма акция против терора днес в Барселона.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове