Над 3000 бежанци чакат на гръцко-македонската граница

Над 3000 бежанци чакат на гръцко-македонската граница - картинка 1

Някои от тях решили да стигнат пеша до неутралната зона, като са изминали пеша 20 километра.

7/ Огромно струпване на бежанци и мигранти има на граничния пункт "Идомени", след като властите в Македония са затворили границата с Гърция и са забранили на афганистански граждани да влязат, съобщава offnews.bg.

Македонските гранични органи искат всички бежанци да притежават паспорти или лични карти, тъй като не приемат служебните бележки, издавани от гръцките власти.

От вчера в района на бензиностанцията на пункта "Идомени" се намират огромен брой хора – десетки автобуси са докарали там над 3 хиляди бежанци. Някои от тях решили да стигнат пеша до неутралната зона, като са изминали пеша 20 километра.

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер каза, че правителтсвото няма да позволи други държави да пропускат мигрантите да отиват към Германия. Той възрази срещу броя мигранти, които съседна Австрия допуска да преминават през нейна територия, предаде Асошиейтед прес.

Германия е подложена на натиск в момент, когато други страни, сред които Австрия, възприемат все по-ограничителен подход към приемането на кандидати за убежище.

От петък Австрия позволява на не повече от 80 мигранти на ден да кандидатстват за убежище на нейните граници, като същевременно допуска през нейна територия да минават дневно до 3200 човека, които искат да потърсят убежище другаде.
Според Де Мезиер това ограничение си е "австрийско решение", но броят на мигрантите, допускани транзит, е "погрешен сигнал".

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли този парлмент да излъчи правителство?

Да, но зависи какво.

50.00%

Да, на всяка цена.

30.00%

По-добре да ходим на избори.

20.00%

Блогове