Над 60% от гърците подкрепят задължителната ваксинация за определени групи

Над 60% от гърците подкрепят задължителната ваксинация за определени групи - картинка 1

Целта на гръцкото правителство е да постигне 80 на сто ваксинационно покритие за населението си

Голяма част от гражданите в Гърция подкрепят въвеждането на задължителна ваксинация, сочат данни от социологическо проучване, цитирано във в. "Катимерини". 66 на сто от участвалите в анкета на "Пулс" се обявяват за въвеждане на задължителна ваксинация на определени професионални групи.

Голям е делът на тези, които заявяват, че вече са се ваксинирали или планират да го направят. 50 на сто от анкетираните се обявяват за по-строги мерки за неваксинираните.

Целта на гръцкото правителство е да постигне 80 на сто ваксинационно покритие за населението си, пише гръцкият вестник "Прото тема", цитирайки изказване на премиера Кириакос Мицотакис в интервю за "Вашингтон поуст".

Управляващите категорично отхвърлят възможността за налагане на локдаун, посочва още изданието. Вчера говорителят на правителството Янис Иконому отново подчерта, че се полагат усилия за увеличаване на броя на ваксинираните както с първа, така и с трета доза, подкрепа на здравната система и засилване на контрола по изпълнението на мерките, които Атина наложи за неваксинираните си граждани.

Според експерти обаче натискът над системата ще продължи, а броят на пациентите в болниците и в интензивните отделения ще остане висок.

Вчера в страната бяха регистрирани под седем хиляди новозаразени и 78 смъртни случаи.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

След изборте на 2 октомври 2022г. 48 НС ще успее ли да излъчи редовно правителство?

Да, но за няколко месеца само.

38.89%

Не.

33.33%

Да.

16.67%

Рано е да се каже.

5.56%

И следващият, 49-ти парлемент също няма да успее.

5.56%

Блогове