Най-безумните спортни дисциплини, участвали в олимпиадите

Най-безумните спортни дисциплини, участвали в олимпиадите - картинка 1

Колкото и налудничаво да ви звучи, цели 40 години, в програмата на олимпийските игри е влизала дисциплината Ски балет.

Как ви звучи златен медал на Олимпиадата за най-много застреляни гълъби? А елени?

Представяме ви най-безумните спортни дисциплини, участвали някога в огромния спортен форум, но отпаднали за добро или лошо от него.

Дърпане на въже

Макар и дърпането на въже днес да е широко практикувано забавление на летни лагери или в училищния двор, някога това е бил олимпийски спорт. Бил е включен в Олимпиадите от 1900 до 1920 година. Великобритания може да се похвали с най-много медали от дърпането на въже.

Ски балет

Също известен като акроски, ски балет беше свободен стил ски дисциплина, участвал на Олимпиади от 1960 до 2000 година. Поради постепенната загуба на популярност този спорт отпада от форума.

Военен патрул

С ясната мисъл как звучи, военният патрул е бил отборен зимен спорт, в който спортисти се състезавали в ски бягане, ски алпинизъм и стрелба с пушка. С правила, подобни на съвременния биатлон, тази дисциплина била част от Зимните олимпийски игри през 1924 г., 1928 г., 1936 г., а през 1948 г. за последен път.

Плуване с препятствия

Този спорт е практикуван само веднъж на летните Олимпийски игри през 1900 година. Плувците трябвало да плуват 200 метра. Препятствията представлявали обърнати лодки, по които състезателите трябвало да се изскачат, а след това да продължат плуването.

Скоростно ски спускане

Един от най-бързите и най-опасните немоторизирани спортове на сушата, скоростното ски спускане е част от Зимните Олимпиади до 1992 година. Спортът е отстранен заради множество нещастни случаи. Настоящият световен рекорд от тази дисциплина е 255 км в час.

Скиджоринг

Това е зимен спорт, където човек на ски е теглен от кон, куче или кучета. Скиджорингът е бил включен само веднъж в олимпийската програма на Зимните игри през 1928 година и от тогава не се е появявал.

Стрелба по живи гълъби

Този буквално кървав спорт е участвал в Игрите само веднъж – на Лятната Олимпиада през 1900 година. Печелел състезателят, избил най-много птици. Близо 400 гълъба били застреляни, докато се определил шампионът.

Солово синхронно плуване

Да, звучи като оксиморон, но истината е, че този спорт е бил включен в Олимпийската програма на игрите в Барселона през 1992 година.

Дуел с пистолети

Също включен само веднъж в олимпийската програма през 1912. Този спорт представлявал бърза стрелба по мишена във формата на човек. Печелел този, който изстреля най-много патрони по манекена за минута, като след всеки изстрел състезателят трябвало да презарежда оръжието си. Най-много точки носели смъртоносните удари.

 

Източник: sanovnik.bg

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове