Най-богатите Хип-Хоп изпълнители за 2016 г.

Най-богатите Хип-Хоп изпълнители за 2016 г. - картинка 1

Кой каза, че рапърите си купуват лъскавите коли на лизинг

Американските Хип-Хоп изпълнители, много обичат да парадират с богатство, пари, коли, жени и бляскав начин на живот. Дали обаче наистина са богати, или това е само позьорство. Форбс се заема с тоз въпрос, като подрежда в класация „Най-богатите Хип-Хоп изпълнители за 2016 г.“, ето ги и тях:

  1. Дрейк

Младият изпълнител преди години споменава, че планира да има богатство от 250 млн. долара, преди да навърши 29 години. Той наскоро навърши 29, но все още има едва 60 млн. долара. Това е първата му година в класацията на Форбс и все пак трябва да се отбележи, че и тази сума е достатъчно впечатляваща за кратката му възраст.

  1. Бърдмен

Собственикът на музикалната компания „Cash Money Records“ и продуцент nа известнияt рапър Lil Wayne, може да се похвали с нетно състояние от 110 млн. долара. В последната година, неговата музикална империя не се представя толкова добре, в резултат на което той губи част от богатството си от миналата година. Lil Wayne не издава толкова много хитове, а музикантските среди говорят, че Дрейк и Ники Минаж, които също участват в музикалната компания, планират да я напуснат.

  1. Джей Зи

Ветеранът в рапърската индустрия, се оценява на 610 млн. долара. Той участва в множество различни бизнес начинания и отдавна не разчита единствено на своята музика. Един от последните му проекти – компанията за стрийминг услуги Tidal, събра над 3 млн. последователи и в момента струва над 160 млн. долара, цели три пъти повече отколкото цената на която беше купена.

  1. Доктор Дре

Още един ветеран в класацията, който струва 710 млн. долара. Легендарният изпълнител продаде преди две години, супер успешните си слушалки, под бранда Beats By Dr. Dre, от която спечели стотици милиони долари. Биографичният му филм Straight Outta Compton, също добави значително състояние в неговата сметка. В момента, той се радва на достойните си старини, в някое от няколкото му имения в Калифорния, на които могат да завидят дори милиардерите.

  1. Пи Диди

Известният рапър е натрупал зашеметяващото богатство от 750 млн. долара, което го прави и рапърът, който е най-близо до заветния милиард. Основната част от неговите пари идват от сделката му с британската Diego’s Cirot Vodka, където той се съгласи да управлява нейния клон в САЩ, чрез джойнт венчър, разделящ собствеността точно поравно 50:50. Негови са също телевизионната мрежа Revolt, линията за облекла Sean John, звукозаписната компания Bad Boy и алкалната вода Aquahydrate.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове