Най-добрите алтернативи на средиземноморската ваканция

Най-добрите алтернативи на средиземноморската ваканция - картинка 1

Ако Средиземно море ви се струва твърде скучно за лятна ваканция, британският вестник Daily Telegraph предлага десет много добри алтернативи

Ако Средиземно море ви се струва твърде скучно за лятна ваканция, британският вестник Daily Telegraph предлага десет много добри алтернативи, в случай че все още не сте планирали отпуската си, разказват от profit.bg.

1. Азорски островиТе са отговорът на Европа на Хаваите, изгубени в дълбоките морета, красиви и диви. Има общо девет острова, всеки от които с отличителен характер и чар.

Те вървят в комбинация с португалското колониално наследство, умопомрачителни гледки, вкусна храна, спокойни плажове и и морски бозайници, излизащи на повърхността на Атлантическия океан.

Температурите се задържат около 20 градуса през август и има директни полети до Понта Делгада.

2. Лофотенските острови, НорвегияТук ще откриете красиви плажове, като Утаклеив, както и удивителни планини и фиорди. И въпреки местоположението на островите на Северния полярен кръг, Гълфстрийм поддържа температурите над 20 градуса по Целзий през лятото.

3. Западните острови, ШотландияОстровите Луис и Харис отдавна са сравнявани с Карибите благодарения на изящните си бели пясъци и тюркоазени води. Лъскентайър е може би най-сниманият остров, а Скариста е по-див и привлича сърфисти.

Има и други красиви места на остров Бара и на остров Норт Уист.

4. Езерото Блед, СловенияЕдва ли има по-красиво място в Централна Европа от бреговете на езерото Блед – ледена купа с вода в Юлийските Алпи, на 56 км северно от словенската столица Любляна.

Остров Блед по средата е черешката на много вкусната торта.

5. Фарьорските островиБрулените от вятъра Фарьорски острови образуват заедно автономна провинция в Дания. Архипелагът притежава някои прекрасни плажове, при това не само в Сандур, селище на остров Сандой с население от 600 души. Да не забравяме и удивително красивите планини.

6. Мекленбург-ПомеранияМоже би никога не сте чували за това място. Това е германският отговор на английския Норфолк. Обширна, рядко населена провинция с огромно море.

Идете на отдалечените плажове, оживените малки морски градчета, а в дъждовни дни (със сигурност ще имате такива) посетете някои от най-новите и впечатляващи музеи в Германия – Плантехникум и Озаенеум с аквариум със семейство делфини на покрива.

7. ИсландияАко нямате нищо против черния пясък, отправете се към Вик и Мирдал на южния бряг на Исландия. Преди време той беше включен в класация на американско списание на най-красивите плажове в света.

8. Юрмала, ЛатвияДа, Латвия има плажове и то красиви. Само на 25 км западно от столицата Рига се намира остров Юрмала, любимата дестинация през лятото на Хрушчов и Брежнев с впечатляващия му 33-километров плаж. Температурите могат да достигнат до 20 градуса по Целзий в разгара на лятото, така че дори не ви е нужен слънцезащитен крем.

9. Сконе, ШвецияОбласт Сконе, източно от Малмьо, понякога е наричана Шведската ривиера и има впечатляващи пясъчни плажове. Ищад е един от най-известните курорти.

10. ФинландияНа кого му е притрябвало море, когато има толкова езера за изследване? Най-северната държава членка на ЕС нарича себе си „Земята на хилядата езера“.

Това всъщност е сериозно подценяване, защото във Финландия има 188 000 водни басейна, включително езерото Саимаа, което е най-голямото. То е въплъщение на северното спокойствие.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове