Най-добрите езера за посещение в Европа

Най-добрите езера за посещение в Европа - картинка 1

За пътешественици ;)

Когато си мислим за ваканция край воден басейн в Европа, първата асоциация, която ни идва наум е Средиземно море. Но езерата на континента са също доста привлекателни дестинации за посещение.

В Европа има езера, от които праисторически хора са добивали сол, езера с монашески острови, езера за наблюдение на птици и просто красиви езера, на които да се наслаждавате.

Ето някои от най-интересните, които си заслужава да посетите.

Езерото Констанс, Германия, Австрия и Швейцария

Ако има езеро, където можете да прекарате цяла ваканция, езерото Констанс е такова. Ще откриете цветни и пълни с пеперуди острови, средновековни села, замъци, където се произвежда хубаво вино и монашески остров, известен със своите зеленчуци.

Езерото Констанс граничи с Швейцария, Австрия и Германия, така че има културно разнообразие навсякъде.

Езеро Халщат, Австрия

Град Халщат на брега на езерото Халщат е много интересно място с древни солни мини, до които можете да стигнете пеша или с въжена линия.

Градчето е много малко и се обикаля за около час и половина, но това, което със сигурност трябва да опитате, е пътуване с лодка, от която ще се насладите на природните красоти на езерото.

Езерото Massaciuccoli и Torre del Lago Puccini, Италия

Чували сте за големите италиански езера, като Комо, Маджоре, Орта или Гарда. Но какво е това езеро Massaciuccoli?

Е, освен че има име, което е забавно да се произнесе, то е предпочитано и популярно сред фотографи и наблюдатели на птици.

Английското езеро

Лейк Дистрикт е най-гъсто населеният национален парк в Англия, но няма градове или големи пътища, които да разрушат пейзажа, който включва повече от 50 езера.

Този грандиозен пейзаж вдъхновява Уилям Уърдсуърт и Беатрикс Потър. Можете да го разгледате с лодка през езерата или от планински връх, който предлага зашеметяваща гледка.

Италиански езерен регион

Тук се намират известните италиански езера Комо, Орта, Маджоре и Гарда. Алпите пазят езерото Комо на север, а в някои точки стръмните скали формират бреговете, което го прави зашеметяваща сцена на вода и камък.

И да, тук има вила самият Джордж Клуни. Езерото Гарда претендира за титлата на най-голямо от четирите и е заобиколено от лозя и маслинови горички. Орта е малко езеро, заобиколено от зеленина и Алпите. Маджоре е голямо езеро, което е очаровано с алеи и приказни села.

Тайга, Финландия

Финландия се нарича "Земята на 1000-те езера", но всъщност страната има повече от 188 000 езера с 98 000 острова. Има много езера и блата и в огромната финландска гора тайга, където се намират застрашени видове, като кафявата мечка и вълци, както и дивите елени и лосове.

Лугано, Швейцария

Швейцария има много езера, но Лугано е забележително в живописния си вид и се простира до Италия. Можете да останете от италианската страна на езерото в Ponte Tresa или да отидете до Швейцария. Кратко пътуване с влак ще ви отведе до живописния швейцарски град Лугано.

Езерата в Берлин

Малко известен факт за Берлин е, че градът и околният щат Бранденбург имат 3000 езера, което е най-голямата водна площ в Германия. През лятото те са чудесни за всички видове водни спортове, включително плуване, плаване с лодка, каяк или просто за снимки.

Много от тези езера се намират в града и лесно се достигат с обществен транспорт.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове