Най-добрите коледни базари в Щутгарт и околността

Най-добрите коледни базари в Щутгарт и околността - картинка 1

Коледният базар в Щутгарт е сред най-популярните в Германия и един от най-впечатляващите

Коледният базар в Щутгарт е сред най-популярните в Германия и един от най-впечатляващите. В околността на града има още няколко селища, които си заслужава да посетите.

Предлагаме ви 5-те най-добри коледни базара в околността:

Коледен базар в Щутгарт

Един от най-старите, най-големите и най-красивите. Има над 290 дървени павилиона и изобилие от вкусна празнична храна, включително местни специалистети – анасонови бисквити и плодов кейк.

Бароковият коледен базар в Лудвигсбърг

Лудвигсбърг е съседен град на Щутгарт. Струва си да го посетите. Бароковият дворец е от ранния 18-и век и е достатъчна причина да се отправите към града, особено през коледния период.

Старинни украси за елхата, куклен театър, музикални часовници... и още традиционна храна, включително прясто изпечен джинджифилов хляб.

Финландското коледно градче

В края на ноември червени дървени павилиони се разполагат в центъра на града. Има месо от елен, пушена сьомга, гъбена салата и ред други местни специалитети.

Коледното градче в Шорндорф

Добре дошли в Шорндорф. Намира се на 30 км от Щутгарт. В края на годината коледното настроение в града е вдъхновяващо. Светлините, уханието на вкусни ястия, местните алкохолни напитки и страхотните сувенири ще ви останат спомен до живот.

Средновековния коледен базар в Еслинген

Коледният базар в Еслинген ви връща обратно в средновековните години – програмата е весела и пъстра. Можете да видите гълтачи на огън из тълпата. Включете се в работилница за бой с мечове, гледайте магически представления и т.н.

На 21 декември се организира традиционно процесия с факли до замъка Еслинген.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове