Най-големите гафове, които може да направите, докато сте на гости

Най-големите гафове, които може да направите, докато сте на гости - картинка 1

Ако искате отново да Ви поканят на гости, не трябва да нарушавате някои основни правила на етикета

Ако искате отново да Ви поканят на гости, не трябва да нарушавате някои основни правила на етикета, като да говорите по телефона на масата, да попитате за паролата за безжичен интернет или да влезете в хола с обувки, съобщи в. "Дейли мейл".

Според 89 процента от анкетираните британци най-големият гаф, който някой може да направи, докато е на гости, е да говори по телефона на масата, а 64 процента са категорични, че всеки, влизащ в дома им, трябва да си събуе обувките.

Навлизането в личното пространство също се смята за голям грях, например да надникнеш в спалните без разрешение, или да разгледаш какво има в хладилника.

За повечето хора е неприемливо да отидеш на вечеря без подарък, като най-предпочитана е бутилката вино. За проява на лошо възпитание се смята да си сипваш от храната, без да поискаш разрешение, или да отказваш храна, когато ти предлагат. Крайно нежелателно е някой от гостите да вдигне краката си на мебелите.

Що се отнася до водене на домашния любимец в чужда къща, британците са изненадващо гостоприемни и 61 процента нямат нищо против кучето на гостите им да се сгуши на дивана им.

Въпреки това 19 процента от анкетираните са убедени, че е редно, ако някой иска да вземе със себе си домашния си любимец, първо да поиска разрешение от домакините и да се поинтересува дали те нямат алергии или може да се безпокоят за малките си деца и хигиената.

Анкетата е поръчана от сайт за подови настилки.

Източник: БТА

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове