Най-големите страхове на жените (и как да се справиш с тях)

Най-големите страхове на жените (и как да се справиш с тях) - картинка 1

Решихме да си спомним седемте най-популярни страхове на жените и да дадем съвет как да се справиш с тях

Животни

Жените обичат кученца и котенца, но паяци, мишки, смии, жаби и хлебарки – никак. Някои момичета се страхуват и от прилепи, пчели и гущери. Страховете идват от древни времена, когато е имало масови епидемии, разнасяни от животни като например чумата, разнасяна от плъховете. Така че е нормално да изпитваш отвращение от хлебарки – това е предупреждение от предците.

Как да се справиш? Помни, че повечето животни няма да ти навредят, ако не те възприемат като заплаха.

 

Най-големите страхове на жените (и как да се справиш)

 

Тъмнина

Страхът от тъмното е присъщ на девойките с богато въображение, които веднага започват да си представят призраци и демони. Наистина, на всички понякога ни се причуват и привиждат разни неща в тъмното, но това обикновено е плод на въображението ни. Този страх идва от детството, когато сме молили мама да остави лампата светната, за да не ни изяде чудовището, което се крие под леглото.

Как да се справиш? Вече си голямо момиче и трябва да разбереш, че в тъмното не се спотайват чудовища, които ще те изядат. Но все пак избягвай да ходиш сама по тъмните улици.

Височини

Обикновено този страх се усилва с възрастта. Малките момичета не ги е страх да скачат от високия бряг в морето или да излизат от прозореца на втория етаж и не се притесняват, че ще си ожулят колената или ще си разбият главата. Тинейджърките не се плашат от скокове с парашут, бънджи, паркур и ски. Но опитай се сега да погледнеш надолу от високо и ще усетиш как ти се разтреперват колената.

Как да се справиш? Ако този страх от височини не ти пречи да живееш, например да летиш със самолет и да се качваш на високи етажи, няма смисъл да се бориш с него. В крайна сметка, това е инстинкт за самосъхранение.

Тесни пространства

Ако си засядала в асансьор, ще разбереш тези, които изпитват страх от тесни пространства. На такива места човек започва да се паникьосва и да има чувството, че се задушава и стените ще го смажат.

Как да се справиш? Въздухът в асансьора няма да свърши, защото има вентилация. И 10 човека в кабинката няма да успеят да го издишат всичкия.

Любов

Тук страхът се дели на две: страх да не я загубиш и страх да я пуснеш в уютния си свят. По тези теми има много филми. В „Титаник“, „Майстора и Маргарита“ и дори в „Матрицата“ жените се борят за любовта си, а в „500 дни от лятото“ и „Интуиция“ жените се страхуват от нея. Независимо какви са страховете ти свързани с любовта, тя може да те върхлети неочаквано, затова се отпусни и ѝ се наслаждавай. Що се отнася до загубата ѝ, всички се страхуваме да не загубим нещо.

 

Най-големите страхове на жените (и как да се справиш)

 

Деца

И тук страхът е двойнствен. Първо ни е страх да ги имаме, после ни е страх да не им се случи нещо. Има страх от забременяване, страх от раждането, страх да не станеш лоша майка. Но опитът на поколенията показва, че те се преодоляват успешно.

Как да се справиш? Можеш да се справиш с всички страхове, стига да искаш да имаш деца. Ако не искаш, просто си го признай на себе си.

Старост

Страхуваме се, че ще загубим красотата и енергията си и ще станем болни и немощни. Страхуваме се от самотата, бедността, бръчките и да не надебелеем. Този страх е свързан със забързания ритъм на живота и постоянното ни притеснение нещо да не объркаме, да не се провалим и да не оправдаем нечии очаквания.

Как да се справиш? Какво да ти кажем? Успокой се. Може би ще отвориш ресторант, ще пътешестваш или ще гледаш внуци. Може би старостта ще бъде най-хубавото време от живота ти.

 

 

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове