Най-голямата грешка е Борисов!

Най-голямата грешка е Борисов! - картинка 1

Глупост след глупост правите г-н премиер!

Дебатите около гласуването на българи в чужбина продължават. Вчера „OffNews” публикува коментар на Мария Бабикин, която излива душата и мислите си за случващото се около драмата с Изборния кодекс и въобще в България.

Ще цитираме само част от него:

Добър ден. Аз съм просто едно момиче, което живее някъде далеч, не уча в България, както сигурно се очаква от мен. Но понякога, като гледам политиците ни, начело с Вас, господин Борисов, се питам – да спра ли да уча, за да мога да взимам решения за държавата? В какво е по-правилно да инвестирам времето си? Нашето поколение е прагматично. То обича да проследява чуждите грешки, а не да ги изпробва на собствена глава. И най-голямата грешка се оказвате Вие.

Истина ли е, че след като съм в чужбина нямам право да изказвам мнение за България? Нямам право да не гласувам за Вас? Вие кога решихте, че не искам да се върна в България? Аз - тази, на която ограничихте правото на глас, работя за България, за името ѝ, представям я с всеки свой успех, с всяка стъпка от моя личен път. На мен никой не ми плаща, за да го правя, а мисля, че се справям доста по-добре от Вас. Но Вие усложнявате задачата ми, защото, за жалост, сте неразривна част от името на България. Вие я управлявате.

Писмото продължава във все същия ироничен стил. А накрая завършва с препоръка:

Имам и още едно предложение за Вас, господин Борисов. Тъй като управлението на държавата Ви идва в повече, може да опитате да пререгистрирате статута на ГЕРБ на фирма, изпълняваща ремонтна дейност, тъй като друго, с което да се похвалите, няма. Но може да опитате да работите някъде навън, в чужбина, както ние опитваме. И вижте дали някой ще Ви даде милиони, за да му се разпадне Ларгото/магистралата/спирката/сградата след няколко дни. Опитайте, за да видим всички видимите ви резултати. Защото нашият глас с основание не би отишъл при Вас – от чужбина или от територията на Република България. Поправете ме, ако титлата се е сменила без да разбера.

Колко е права само? Цялата работа им е такава. Ще цитираме статус на експерта по Национална сигурност Никоалай Слатински, той казва всичко:

Бедна е фантазията на управляващите в какво минно поле сами се натикаха тези дни, но така е винаги, когато се вземат стратегически грешни, вредни, идиотски и реакционни решения и това се прави без разум, без мозък, без душа и без сърце.

Цялата властова коалиция е в състоянието на онези, дето стоят около септична яма и един от тях хвърля тежък камък в нея. Всички вкупом омърсени станаха! Без значение кой колко крив и колко кривнал бил.

Страшно е, ужасно е, потресаващо е, безумно е когато една власт обявява война на най-борбената, най-свободолюбивата, най-жизнената, най-проверената в битки, най-младата част от своя народ!

Ояли се, обръгнали, обогатили се, отградили се и отродили се от обществото си, властимащите и властподдържащите все още не знаят и не разбират какво са направили, каква лавина предизвикаха, каква градушка отприщиха, каква грамада ги чака. Сега, както казват в Перник, е вече тяхно чудо, та ничие...

Нещо в обществото назряваше, скърцаше със зъби под повърхността, нужен му бе този тласък, за да започне разместването на пластовете, за да тръгне земетресението, което ще срути уродливата сграда на политическото ни безвремие, ще разруши фасадата на фасадната ни демокрация.

Или поне на мен така ми се иска...

И на нас ни се иска, но няма как. Глупостите, които се вършат в държавата са толкова много, че едва ли бихме се оправили в бъдеще време!

/34

Коментари 1

  • #1
    velik -

    Ne znam koia si no shte ti kaja da si ebesh maikata.

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове