Най-малкият дрон

Най-малкият дрон - картинка 1

В индустрията за безпилотни дронове през последните 6 месеца се наблюдава мощна тенденция: намаляване на размера на апаратите, за да бъдат по-компактни и по-достъпни

Компанията DJI продава Spark – дребосък, който тежи едва 220 грама. Компанията е успяла да го снабди с ред супер функции. Освен отлична форма, дронът може да се похвали и с отлична цена.

До този момент всеки нов модел на компанията струваше минимум 1000 долара. Spark струва 499 долара.

Новият дрон е снабден с елементи за смарт управление ActiveTrack и TapFly, които познаваме от премиум дрона DJI Phantom 4. Така потребителят може да използва жестово управление, за да маневрира дронът във всяка посока. Необходимо е само да имате смартфон.

Времето за автономна работа е 16 минути при едно зареждане. Можете да го зареждате, докато пътувате, с помощта на micro USB.

DJI продава пакет с допълнителни аксесоари, сред които зареден хъб, защита на перката, допълнителна батерия, пулт за дистанционно управление и др. Пакетът струва 200 долара.

Камерата на Spark може да снима видео във формат 1080р и 12-мегапикселови снимки. Новата функция QuickShot позволява на дрона да се прави едноминутен запис и да го редактира до 10 секунди, за да бъде споделен.

Вградените датчици позволяват да се избягват препятствия, а максималната скорост на движение е 50 км/ч

Дронът се предлага в 5 цвята: алпийско бяло, небесносиньо, зелено и два нюанса червено.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове