Най-мръсната професия на света!

Най-мръсната професия на света! - картинка 1

За Брендън Уолш "Кафявото злато" е не само професия, но и страст

Какво е да си професионален фекален гмуркач? Кой би се съгласил да върши подобна работа, освен ако не е с опрян пистолет в челото. Оказва се, че има такива хора и днес ще Ви запознаем с такъв. Той се казва Брендън Уолш и работи в австралийската компания „East West Dive & Salvage“, която е готова да се гмурне навсякъде, но най-често го прави в лайна. Това

може да Ви се струва най-гадната професия в света, но Брендън не се притеснява от това, дори напротив, харесва своята работа.

А защо всъщност се налага, той да се гмурка във фекалиите? Оказва се, че в Австралия не използват химикали в пречиствателните станции. Използват бактерии, които да разлагат отпадния материал, но те се задейства само след разбъркване на масата, постоянно 24 в денонощието. Понеже средата в която работят машините е много агресивна, те често се чупят и тогава се намесва Брендън.

Той трябва да се спусне във фекалния силоз и понеже там долу няма никаква светлина, той трябва да се ориентира опипвайки всичко около себе си, докато смени или поправи счупената част.

Всъщност навигирането сред лайната не е толкова трудно, защото преди да бъде напълнен силозът за първи път, той старателно е заснет, така че да се знае всеки един детайл.

За да влезне в отвратителната смес, той облича пълен водолазен костюм. Въздухът в него влиза само от кислородна бутилка.

Водолазният костюм изолира Брендън от лайната, така че практически той няма реален досег с тях.

Проблемът с миризмата е по-сериозен за хората, които разсъбличат на водолаза, отколкото за самия Уолш.

„Какво да се прави, някой трябва да изплаща издръжката на бившата жена“,

споделя смеейки се водолазът Уолш. Преживяването става по-приятно за гмуркача, заради това, че в костюма има звукова система.

„Пускаме им каквото си поискат“

казва един от хората, които обслужват екипировката на водолаза.

На въпроса, какво е научил за фекалиите през всичките тези години, той отговаря –

„Това е кафяво злато, никой не иска да го пипа, така че парите са по-добри.“.

Брендън казва, че никога досега не му е прилошавало от обстановката, в която работи всеки ден.

Проблем се появява единствено, ако гмуркачите са яли пилешко преди да влезнат във фекалиите.

Не знае защо се случва така, но действително, всеки на който му е ставало лошо след мисия, в последствие се установява, че преди да влезе в отпадъците е ял пилешко. Затова на всички им е забранено да се хранят с пилешко.

Наричат я „мръсната птица“.

Изниква също въпросът, как се справя с жените, след като им съобщи къде работи. Той отговаря, че

професията му не е нещо с което забърсва мацките по баровете.

Обикновено съобщава на жените, които обича, какво работи, едва след като ги опознае. Това с което Уолш си изкарва хляба не е обикновена работа,

той обича това което прави,

защото комбинира двете му страсти, гмуркането и механиката. Не мога да си представя да върша работа, която не обичам, завършва Брендън.

 

Източник: Vice International

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове