Най-редките машини на Porsche /ВИДЕО/

Най-редките машини на Porsche /ВИДЕО/ - картинка 1
Снимка: Porsche.com

Автомобили с магическо присъствие!

Една от марките създали най-много икони през годините идва от Германия и се нарича Porsche. Комбинацията от дизайн с много идентичност и огромната състезателна история, дават на тези автомобили едно магическо присъствие. Тази състезателна история се намесва пряко в пътническите модели и благодарение на това се раждат малки серии от колоси, които рядко можем да видим на снимка, а тези които успеят да ги видят на живо са благословени, пише fakti.bg.

Последно в класацията е Porsche 964 Turbo S от 92-ра година с мощност от 360 конски сили, което е произведено в количеството от само 86 броя. Следва противоречивото 924, но във версията Carrera GTS, което излиза в тиража от 50 броя с мощност от 245 конски сили.

На трета позиция е един наистина впечятляващ автомобил - 911 GT1 с неговите 544 конски сили - за хомологация на състезателния автомобил биват произведени 21 машини. Малко назад във времето излиза състезателното 911 SC/RS, от което са създадени 20 автомобила само с цел да атакуват рали отсечките с техните 250 конски сили.

И с последния модел се връщаме към началото - 356 America Roadster - състезателна версия на стандартния модел, от която са сътворени само 16 броя.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове