Най-скъпите коли в света

Най-скъпите коли в света - картинка 1

Кой не иска да има красив, елегантен и мощен суперавтомобил?

Ако имате всичките пари на света, залагаме, че ще си купите някои от най-зашеметяващите коли, които да паркирате в гаража на вилата си.

И ако за някои това все още е мечта (поне за повечето от нас), ето списък с 10-те най-скъпи автомобила на пазара, които със сигурност ще ви накарат да се размечтаете.

10. Zenvo ST1 – 1.2 млн. долара

Призната от датските си производители като хипер кола, с елегантния си дизайн, Zenvo ST1 е суперавтомобил, направен със силата и елементите на състезателна кола. С турбокомпресорния си 6.8-литров V8 двигател, тази красота може да вдигне от 0 до 97 км / ч за 2.9 секунди с максимална скорост от 375 км / ч.

От този автомобил има само 15 броя, а цената, която трябва да отделите, за да притежавате този хипер автомобил, е 1.5 млн. долара.

9. Ferrari Laferrari – 1.3 млн. долара

Тази кола хибрид прави своя дебют през 2013 г. на автомобилното изложение в Женева. Оттогава се превърна в една от най-търсените коли с предварително продадени 499 бройки.

LaFerrari има монтиран 6.3-литров V12 двигател, с 950 к.с., което го прави един от най-мощните автомобили на марката, създавани някога.

8. Pagani Huayra – 1.3 млн. долара

Кръстен на Aymara Huayra Tata - бога на ветровете от митологията на инките, този италиански спортен автомобил наистина може да "тича като вятъра". С 6-литровия си дизелов двигател Huayra може да ускори от 0 до 100 км/ час само за 3.2 секунди с максимална скорост от 370 км /ч.

Ако екстериорът на автомобила е достатъчен, за да ви накара да извадите 1.3 млн. долара, тогава определено си заслужава.

7. Aston Martin One-77  - 1.8 млн. долара

Със 77 броя, продадени още преди производство, този суперавтомобил е звярът, който ще пожелаете за гаража си. Подобно на всички от този списък, този лимитиран спортен автомобил има удивителна скорост, която ще ви отведе до 350 км/ час, благодарение на своя 7.3-литров V12 двигател и 750 к.с.

6. Koenigsegg One:1 – 2 млн. долара

Вашият адреналин ще изхвръкне, след като преживеете мощта на Koenigsegg One: 1. Името му е заради съотношението 1: 1 на теглото на автомобила (1340 кг) и 1340 к.с.

С тази голяма мощност можете само да си представите как за по-малко от 20 секунди развивате от 0-400 км/ час. А най-хубавото е, че ще имате нещо уникално – има само 7 произведени броя.

5. Ferrari F60 America – 3.2 млн. долара

Ferrari отново заема място в списъка на най-скъпите автомобили в света. Представете си как се движите в откритата версия на Ferrari F12 с мощност 740 к.с. и V12 двигател, който ще ви донесе максимална скорост от 320 км/ ч. Ferrari ще произведат само 10 от него.

4. Bugatti Mansory Vivere – 3.4 млн. долара

Ако можете да си позволите да платите 3.4 млн. долара за суперавтомобил, може би бихте искали Bugatti Mansory Vivere - специално издание на популярния Bugatti Veyron.

Въпреки че е "по-бавен" от предшественика си, този автомобил предлага ускорение от 0 до 95 км/ ч за 2.7 секунди с максимална скорост от 410 км / ч.

3. Lykan Hypersport  - 3.4 млн. долара

Ако не сте фен на супер кола № 4, Lykan Hypersport е на същата цена. Произведен от ливанска компания W Motors, това е първият суперавтомобил, направен в Близкия изток, който може да достигне максимална скорост от 400 км / ч.

Ако тази кола ви изглежда позната, е може би защото сте видели дебюта й в най-новите серии на "Бързи и яростни".

2. Lamborghini Veneno – 4.5 млн. долара

Със своя аеродинамичен дизайн, това Lamborghini изглежда като излязло от филм на Батман. С 12-цилиндров двигател и общо 750 к.с., Veneno развива максимална скорост от 355 км / ч.

Въпреки че не е най-бързият в този списък с най-скъпите автомобили в света, Veneno определено е един от най-ограничените - с едва девет произведени броя.

1. Koenigsegg Ccxr Trevita – 4.8 млн. долара

Тази суперкола с лимитирани бройки и е с мощност 1000 к.с., която може бързо да ви отведе от 0-100 км в час в рамките на три секунди.

Ако искате всичко най-добро, събрано в една кола - този суперавтомобил на Koenigsegg има екстериор, предназначен да блести под слънцето, а вътрешността му е предварително импрегнирано тяло от въглеродни влакна, напоено с диаманти. В света има само три броя. 

 

 

Profit.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове