Най-сниманите туристически атракции в Америка

Най-сниманите туристически атракции в Америка - картинка 1

От Голямата ябълка до Гранд Каньон, континентът има какво да предложи

Walt Disney World

Най-щастливото място на Земята също е най-сниманата дестинация в Северна и Южна Америка, според Globehunters, експертите по онлайн пътуване, които са съставили данни за най-публикуваните дестинации в Instagramm.

От замъка на Пепеляшка в Магическото кралство до лъвовете в животинското кралство и "Историята на играчките" в "Холивуд Студиос" - трудно е да се намерят по-емблематични снимки.

Сентръл парк

Голямата ябълка има какво да покаже, според списъка на Globehunter. В зеленото сърце на града ще откриете всичко - от живи Шекспирови пиеси под звездите до зоологическата градина, игрища, пътеки за джогинг и колоездене, всички от които са представени с фантастични снимки. 

Светлините на Лас Вегас

Неоновите светлини на Лас Вегас са влезли в обектива на повече от 4 милиона души, които са сложили хаштага #lasvegasstrip на Instagram. Най-популярният хотел е Caesar’s Palace.

Таймс Скуеър

Обратно в Ню Йорк към ярките светлини в центъра на Таймс Скуеър. Независимо дали сте тук, за да гледате пиеса на Бродуей или да отпразнувате Нова година, има толкова много снимки, колкото и хора, изпълващи най-оживения епицентър на града, който никога не спи.

Гранд Каньон

Красотата и топографските форми на каньона в Аризона са вдъхновили над 2.7 милиона посетители, които са публикували снимки в Instagram само тази година.

Национален парк Йосемити

Широка пустош, огромни полета и живописни селища са само част от причините този парк в Централна Калифорния да е не само сред най-посещаваните, но и сред най-сниманите обекти на континента.

Мостът Голдън Гейт

Има нещо магично в този оранжев мост (наистина, това е официалното име на цвета), простиращ се в залива Сан Франциско, което го прави идеалния фон за снимки. Цветът е избран, за да изпъкне в мъглата и за да допълва пейзажа. Дори и най-лошият фотограф няма как да развали гледката. 

Водопадите Ниагара

3000 тона вода, които падат тук всяка секунда, осигуряват епичен фон за снимки. Можете да се разхождате свободно и да минете от канадската страна, за да намерите перфектния кадър.

Статуя на свободата

Половината от забавлението да посетите Статуята на Свободата са гледките, които може да намерите както към статуята, така и към водата, преди да стигнете до там - Ню Йорк Харбър осигурява незабравими гледки. Приближавайки се, може да направите страхотни кадри на самата статуя и от нея.

Скалистите планини

Тази масивна планинска верига се разпростира на запад, достигайки от Канада в Британския Ванкувър до Уайоминг, Монтана, Колорадо и до Ню Мексико. Посетете националния парк, за да направите най-зашеметяващите снимки на дивата природа и да се разходите по пешеходните пътеки.

Път 66

Класическата гледка по този световноизвестен път е станала декор за не един или два филма, но е и любим на потребителите на Instagram.

Източник: Profit.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Блогове